Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Πάγια θέση το haircut του χρέους κατά 50% - «Ναι» στην επιμήκυνση 100 ετών

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Πάγια θέση το haircut του χρέους κατά 50% - «Ναι» στην επιμήκυνση 100 ετών
Τα μεσαία και τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας έχουν φτάσει στα όρια τους, σύμφωνα με τον Γ. Σταθάκη
(upd)Haircut 50% στο ελληνικό χρέος περιλαμβάνει η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση, επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.
Παράλληλα, εμμένει στην άποψη του για ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρέους στα 100 χρόνια, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Αν είναι 100 χρόνια τους ευχαριστούμε».
Όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ σε περίπτωση που έρθει πρόταση και συζητηθεί στη Βουλή επιμήκυνση στα 70 χρόνια απάντησε: «Καλά θα δούμε τι θα κάνουμε».
Εν τω μεταξύ, την άποψη ότι τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ είναι κοστολογημένα και χωρίς γενικότητες εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Σταθάκης.
«Ας περιμένουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Τα μέτρα που εξαγγέλλει ο Τσίπρας είναι κοστολογημένα και οι πηγές των εσόδων προκύπτουν από τη μεγάλη μεταρρύθμιση που θα γίνει στο φορολογικό. Θα καλυφθούν μέσα από το προφανές και αυτονόητο. Τη μεγάλη τρύπα της φοροδιαφυγής και με την δικαιότερη ανακατανομή φόρου» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν υπάρχει καμία γενικότητα. Όλα είναι κοστολογημένα. Και το πρόγραμμα της απασχόλησης και η χρηματοδότησή του. Τα μεσαία στρώματα και τα φτωχότερα, έχουν φτάσει στα όριά τους» τόνισε ο κ.Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι «ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται και αυτές με τη σειρά τους ένα καλύτερο και πολύ πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα».
Αναφερόμενος στην φοροδιαφυγή ο κ.Σταθάκης είπε ότι «υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης να γίνουν τα πράγματα όπως έπρεπε να γίνουν από τον ΣΔΟΕ, σε μεγάλες υποθέσεις οι οποίες καρκινοβατούν και γίνεται ότι γίνεται με τα φορολογικά. Όλο αυτό το φάσμα των εκκρεμών υποθέσεων του παρελθόντος θα πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατό».
«Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία. Αν δεν την επιτύχει, είναι λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή να φτιάχνουμε σενάρια συμμαχιών ή συνεργασιών. Να αφήσουμε λίγο τον χρόνο να καταδείξει το πολιτικό δυναμικό που θα διαμορφωθεί», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης