Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα κατεχόμενα o Πρόεδρος της Τουρκίας, T. Erdogan: «Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει το καθήκον της στο Κυπριακό»

Στα κατεχόμενα o Πρόεδρος της Τουρκίας, T. Erdogan: «Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει το καθήκον της στο Κυπριακό»
«Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους», είπε ο κ. Erdogan
Στο βόρειο τμήμα της Κύπορου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Προέδρου της Τουρκίας, R. T. Erdogan.
Με μια εντυπωσιακή υποδοχή καλωσόρισε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, D. Eroglu, τον νέο Πρόεδρο της Τουρκίας, R. T. Erdogan στα Κατεχόμενα.
Ο Erdogan κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δήλωσε ότι το Κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα, αν η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, «κάνει το καθήκον της, όπως το κάνει και η Τουρκία».
«Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους», είπε ο κ. Erdogan υπενθυμίζοντας ότι σε λίγους μήνες θα φτάσει νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα και αργότερα και ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν οι Ελληνοκύπριοι το χρειαστούν, ανέφερε, θα πάρουν μήνυμα ειρήνης.
«Εφόσον το έχουν ανάγκη και οι Ελληνοκύπριοι θα λάβουν το μερίδιο τους από αυτό το βήμα της ειρήνης», υπήρξε το μήνυμα του κ. Erdogan. Ο ίδιος δήλωσε ότι το σχέδιο μεταφοράς νερού θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.
Ο νέος Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι σε περίπτωση που και οι υπόλοιπες εγγυήτριες δυνάμεις ακολουθήσουν τα «εποικοδομητικά» βήματα της χώρας του, το Κυπριακό θα λυθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την επίσκεψη του νέου Πρόεδρου της Τουρκίας, Erdogan στα Κατεχόμενα, ο νέος Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ahmet Davutoglu θα επισκεφτεί το νησί. Ο κ. Davutogluθα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό στα Κατεχόμενα. Στην συνέχεια, όπως και ο κ. Erdogan, θα επισκεφτεί το Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης