Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα βρεθούν οι 180 για τον ΠτΔ – Δεν πρέπει να δεχθεί ο Κουβέλης

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα βρεθούν οι 180 για τον ΠτΔ – Δεν πρέπει να δεχθεί ο Κουβέλης
Δεν τίθεται θέμα εκλογής ΠτΔ, αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκεντρώσει τις ψήφους των 180 βουλευτών που απαιτούνται για να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς τι θα έλεγε στον Φώτη Κουβέλη που φέρεται να προτείνει η κυβέρνηση για το προεδρικό αξίωμα ο κ.Λαφαζάνης είπε: «Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να το κάνει. Οποιοσδήποτε να αναλάβει Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπό αυτές τις περιστάσεις. Εδώ δεν τίθεται θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό που τίθεται εκ των πραγμάτων είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα. Επομένως κανείς δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση. Ψήφο εμπιστοσύνης σε μία πολιτική η οποία έχει αφήσει πίσω της ερείπια και θέλει να ολοκληρώσει την καταστροφή».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι οι 180 βουλευτές δεν πρόκειται να βρεθούν.
«Νομίζω ότι δεν θα πάμε σε μία εκσυγχρονισμένη έκδοση των παλιών αποστασιών του ’65, δεν θα γίνει πάλι μία νόθευση της Δημοκρατίας και νέα υπονόμευσή της και στην ουσία ένα πραξικόπημα για να κρατηθεί όρθια μία κυβέρνηση η οποία είναι τραγική μειοψηφία στον ελληνικό λαό. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα τα αποφύγουμε και θα έχουμε εκλογές πολύ σύντομα» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ και εφόσον ο Φώτης Κουβέλης δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, μία σαφή πολιτική κατεύθυνση. Θέλουμε να ακολουθήσει ο τόπος μας μία συνετή, σταθερή, αντιμνημονιακή, προοδευτική πορεία. Εμείς θα συνεργαστούμε μόνο με εκείνες τις δυνάμεις που με φερεγγυότητα, σταθερότητα και συνέπεια μπορούν να υπηρετήσουν ένα πρόγραμμα αντιμνημονιακό, προοδευτικό και να το υπηρετήσουν αποτελεσματικά και μέχρι το τέλος».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης