Τελευταία Νέα
Πολιτική

M. Bορίδης (υπ. Υγείας): Δυνατή η εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή – Για διαστροφή των συνταγματικών διατάξεων κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ

M. Bορίδης (υπ. Υγείας): Δυνατή η εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή – Για διαστροφή των συνταγματικών διατάξεων κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ
Όποιο πρόσωπο επιλεγεί, απ' όπου κι αν προέρχεται, πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ευρύτερης αποδοχής, σημείωσε
Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι θα προτιμούσε το πρόσωπο που θα επιλεγεί, να προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Ωστόσο, όπως επισήμανε, όποιο πρόσωπο προκριθεί τελικώς και απ' όποιον χώρο κι αν προέρχεται, θα πρέπει να εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις και να έχει χαρακτηριστικά διείσδυσης και ευρύτερης αποδοχής.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του στο θέμα, σημειώνοντας ότι διαστρέφει τις συνταγματικές διατάξει.
Όπως ανέφερε, «υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου που θα απορρίψουν την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «το πολίτευμα είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία και σ’ αυτό υπάρχει η αρχή πως η Βουλή αποφασίζει με απλή πλειοψηφία. Δεν υπάρχει ενισχυμένη πλειοψηφία και η κυβέρνηση δεν θέλει 180 για να κυβερνήσει, αλλά θέλει 180 για να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή ο πρόεδρος είναι σύμβολο του Έθνους και πρέπει να εκφράζει ευρύτερες πολιτικοκομματικές συναινέσεις.
»Κι έρχεται μια πολιτική δύναμη που λέει ότι δεν την ενδιαφέρει αυτή η προσέγγιση, διότι διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης. Το ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά δεν χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία για να κυβερνήσει η κυβέρνηση.
»Δεν αυξήθηκε η πλειοψηφία και έρχεται ο κ. Τσίπρας και διαστρέφει τις συνταγματικές διατάξεις, κάνοντας αυτό που λέγεται «ετερογονία του σκοπού» και χρησιμοποιεί δηλαδή για άλλο σκοπό από αυτόν που έγιναν τις διατάξεις και ουσιαστικά εκτρέπει το Σύνταγμα και τις διατάξεις για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης