Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματεί η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ, προσπαθώντας να αποκρύψει τα τεκμήριά του – Στα 4 δισ. αυξήθηκε η φορολογική επιβάρυνση

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματεί η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ, προσπαθώντας να αποκρύψει τα τεκμήριά του – Στα 4 δισ. αυξήθηκε η φορολογική επιβάρυνση
Παρά τη ρύθμιση για 6 δόσεις, τελικά θα εισπράξει τα αρχικώς προβλεπόμενα, σημειώνει
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη ρύθμιση για καταβολή σε 6 δόσεων του φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ενώ «έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήριά του».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «παρά τη ρύθμιση για 6 δόσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει η ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα κληθούν να "πληρώσουν το μάρμαρο" από τα εκκαθαριστικά του, τα οποία, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι σαφές ακόμη πόσο θα μειωθούν».
Μάλιστα, σημειώνει ότι με βάση πληροφορίες, «η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, παρά την αρχική πρόβλεψη για 3,2 δισ., ξεπερνά κατά εκατοντάδες εκατομμύρια την αρχική πρόβλεψη και είναι μεταξύ 3,5 και 4 δισ.! Η κατάσταση αυτή επιτρέπει βέβαια στην κυβέρνηση να προχωρά ανέξοδα σε μειώσεις των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, αφού τελικά θα εισπράξει (δήθεν από λάθος!) τα αρχικά προβλεπόμενα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει άμεσα το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, καθώς και την κατανομή τους ανά νομό και σημειώνει ότι «κάθε ημέρα καθυστέρησης δημοσιοποίησης των στοιχείων επιβαρύνει την κυβέρνηση επιπρόσθετα, γιατί, αφού έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήρια του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης