Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΝΕΛ: Θα καταψηφίσουμε όποιον και να προταθεί για ΠτΔ – Δεν θα παρατείνουμε το βίο αυτής της κυβέρνησης

ΑΝΕΛ: Θα καταψηφίσουμε όποιον και να προταθεί για ΠτΔ – Δεν θα παρατείνουμε το βίο αυτής της κυβέρνησης
Όσοι έχουν διαφορετική άποψη να την καταθέσουν στα αρμόδια όργανα του κόμματος
Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και διά στόματος του γενικού γραμματέα, Γ. Μοίρα, διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι ΑΝΕΛ να παρατείνουν το βίο της σημερινής κυβέρνησης.
Ύστερα από την έκκληση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για συσπείρωση όλων των πολιτικών προσωπικοτήτων και χώρων που ανήκουν στον χώρο της Κεντροδεξιάς προκειμένου να μην αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατόπιν των δηλώσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π.Χαϊκάλη ότι λέει «ναι στην προεδρική εκλογή αλλά με προϋποθέσεις», ο γενικός γραμματέας του κόμματος ήταν κατηγορηματικός.
«Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που είναι αρνητής της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου και μιλάω για τον Άδωνι Γεωργιάδη, πως βγαίνει εξ ονόματος ενός ιστορικού κόμματος και κάνει προσκλήσεις για συνεργασίες. Είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Μοίρας, καθιστώντας σαφές πως οι ΑΝΕΛ δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε συνεργασία με τη ΝΔ.
Αναφορικά με τις διαφωνίες που εκφράζονται στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με την προεδρική εκλογή, ο γ.γ. των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «εντός των οργάνων του κόμματος και δια στόματος προέδρου έχει τοποθετηθεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο η στάση και η θέση του κόμματός μας, για μη εκλογή προέδρου η οποία θα παρέτεινε το βίο αυτής της κυβέρνησης».
«Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη τα όργανα συνέρχονται σε τακτική βάση και μπορεί να την υποβάλλει εκεί. Είναι δεκτή η διαφορετική άποψη γιατί είμαστε δημοκρατικό κόμμα, αλλά δεν συζητούμε κάποιος που εξελέγη με την ονομασία και την ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΛ να μην ταυτιστεί με την δική μας άποψη» υποστήριξε με νόημα ο κ.Μοίρας.
Άλλωστε την κατηγορηματική στάση των ΑΝΕΛ απέναντι σε οποιονδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ είχε διατυπώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αφού είχε καλέσει την κυβέρνηση αντί να σκέφτεται τον Πρόεδρο, να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως οι ΑΝΕΛ «ζητούν εκλογές χθες» και ότι θα καταψηφίσουν όποιο πρόσωπο και αν προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης