Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναξιόπιστες οι δήθεν μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Στο 4%-5% παραμένει η διαφορά

Αναξιόπιστες οι δήθεν  μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Στο 4%-5% παραμένει η διαφορά
Ο ΕΝΦΙΑ έπληξε την κυβέρνηση αλλά το γεγονός ότι άρον άρον το απέσυραν για να το τροποποιήσουν διέσωσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από ακραία δυσμενείς επιπτώσεις...
(upd)Γράφονται πολλά για μυστικές δημοσκοπήσεις και μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ΝΔ λόγω ΕΝΦΙΑ του νέου νόμου για τα ακίνητα ο οποίος ομολογουμένως είναι απαράδεκτος.
Ωστόσο με βάση αξιόπιστες πηγές η ψαλίδα δεν έχει ανοίξει τόσο όσο αναφέρεται.
Σε ελάχιστες μετρήσεις που έχουν γίνει – το τονίζουμε αυτό ελάχιστες μετρήσεις – η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ από 4% στις ευρωεκλογές διευρύνεται προς το 5% που αποδίδεται στην πτώση της ΝΔ και όχι τόσο  σε άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται κατά 0,5% στο 9,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο.
Σε ερώτηση που έθεσε το www.bankingnews.gr σε εταιρία δημοσκοπήσεων για το κατά πόσο ευσταθούν όσα αναφέρονται στο διαδίκτυο περί μεγάλης διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε κρυφές δημοσκοπήσεις λάβαμε την εξής απάντηση «παραδοσιακά μετά από εκλογές, δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές.
Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4% μπροστά από την ΝΔ και αυτή η διαφορά πάνω κάτω δεν έχει αλλάξει, οριακά αυξάνεται η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η υπόθεση ΕΝΦΙΑ είναι αληθές ότι ζημίωσε την κυβέρνηση και άνοιξε την ψαλίδα περίπου κατά 1% στο 5% αλλά όχι παραπάνω.
Αυτό που παρατηρείται είναι το εξής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει ανοδική δυναμική, η ΝΔ δεν χάνει με τον ρυθμό που θα αναμενόταν ενώ στάσιμο είναι το ΠΑΣΟΚ.
Η Χρυσή Αυγή πάνω κάτω είναι στα ποσοστά της και παρά τις προφυλακίσεις δεν έχασε εκλογική δύναμη αλλά σίγουρα οριοθετείται το τι μπορεί να αποκτήσει περαιτέρω.
Το συμπέρασμα είναι το εξής.
Η ψαλίδα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σταθερά πρώτος και της ΝΔ που είναι σταθερά δεύτερη, έχει ανοίξει αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να δέχεται ισχυρό πλήγμα από τον ΕΝΦΙΑ ίσως γιατί άρον άρον προσπάθησαν να ανασκευάσουν το λάθος.
Την άλλη εβδομάδα που θα ξεκινήσουν οι πρώτες μετρήσεις εκ νέου θα καταγραφούν περίπου τα ποσοστά των ευρωεκλογών με ίσως μικρή αύξηση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ»
H αντοχή της κυβέρνησης θα πρέπει να αποδοθεί στις στηρίξεις που παρέχουν ισχυρά συμφέροντα στο εσωτερικό αλλά και οι στηρίξεις που παρέχει η ΕΕ και η Γερμανία στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς θέλει να διασφαλίσει ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα που δάνεισε στην Ελλάδα.

(πρώτη ενημέρωση 10:21, 26 Αυγούστου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης