Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υψηλές οι προσδοκίες του Ν. Αναστασιάδη από την επίσκεψη του R.T. Erdogan στα «Κατεχόμενα»

Υψηλές οι προσδοκίες του Ν. Αναστασιάδη από την επίσκεψη του R.T. Erdogan στα «Κατεχόμενα»
Να επιδείξει επί του πρακτέος τη θέληση για λύση στο Κυπριακό κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο ο Ν. Αναστασιάδης
Αισιόδοξος πως η επίσκεψη του R.T. Erdogan στα Κατεχόμενα θα δώσει ορισμένα σημάδια διαφορετικής αντίληψης και πολιτικής εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο 25ο Συνέδριο των Κεντρικών Συμβουλίων των απόδημων οργανώσεων, ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα πως ο R.T. Erdogan πραγματικά θα επιδείξει στην πράξη καλή διάθεση προκειμένου να εξευρεθεί το συντομότερο λύση του Κυπριακού.
Παράλληλα, επισήμανε ακόμα ότι σήμερα, αυτό που δίνει νέα διάσταση στη μικρή σε μέγεθος, αλλά μεγάλη σε σημασία Κύπρο, είναι ο γεωστρατηγικός της ρόλος, είτε ως πηγής προμήθειας ενέργειας της Ευρώπης, είτε ως παράγοντα ασφάλειας της περιοχής.
«Αν αυτή η ευλογία, αυτός ο πλούτος, αξιοποιηθεί ως κίνητρο, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει και την κινητήριο δύναμη, ώστε η Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να ωφεληθεί αν βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού, διότι οι ενεργειακές της ανάγκες είναι σημαντικότερες από την αγάπη της προς την Ευρώπη», τόνισε ο Ν. Αναστασιάδης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην εξαγγελία αποστολής του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρόσας» για έρευνες που παραβιάζουν την κυπριακή κυριαρχία, λέγοντας πως «είναι αδιανόητο ακόμα και σήμερα, μπροστά στις επικείμενες συνομιλίες, να αποφασίζεται η παραβίαση, για άλλη μια φορά, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου».
Ο Ν Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι θα γίνουν τα αναγκαία διαβήματα σε διεθνή βήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης