Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά αύξηση των κοινοτικών πόρων για αποζημιώσεις στους πληττόμενους από το ρωσικό εμπάργκο παραγωγούς

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά αύξηση των κοινοτικών πόρων για αποζημιώσεις στους πληττόμενους από το ρωσικό εμπάργκο παραγωγούς
Συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με εκπροσώπους φορέων και αγροτικών συλλόγων του νομού Ημαθίας
Τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο στην οικονομική ζωή της Ημαθίας συζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς και εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων του νομού, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των παραγωγών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στηρίζει τα αιτήματά τους και τόνισε ότι, πέρα από την ανάγκη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού κλαδικής πολιτικής για το ροδάκινο, απαιτείται αύξηση των κοινοτικών πόρων για αποζημιώσεις στους πληττόμενους παραγωγούς.
Ακόμη, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτείται εξασφάλιση χρηματοδότησης για να μπορέσουν οι παραγωγοί ροδακίνου και των υπόλοιπων αγροτικών προϊόντων να ασκήσουν απρόσκοπτα τις καλλιέργειες τους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, όπως πάγωμα οφειλών, χαμηλότοκα δάνεια σε παραγωγούς, αλλά και κρατική στήριξη και σχεδιασμός για διεύρυνση των αγορών που απευθύνονται τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Παράλληλα, δωρεάν διανομή αδιάθετων ποσοτήτων σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και σε κρατικούς φορείς (νοσοκομεία, στρατός, ιδρύματα), καθώς και ενεργοποίηση κρατικών φορέων και περιφερειών για άμεσο επανασχεδιασμό διάθεσης αγροτικών προϊόντων που μέχρι τώρα απευθύνονταν στη ρώσικη αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης