Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε ρυθμούς τρόικας και ΔΕΘ η κυβέρνηση – Σπεύδουν να κλείσουν «μέτωπα» και εκκρεμότητες Σαμαράς και Βενιζέλος

Σε ρυθμούς τρόικας και ΔΕΘ η κυβέρνηση – Σπεύδουν να κλείσουν «μέτωπα» και εκκρεμότητες Σαμαράς και Βενιζέλος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χαρδούβελη - Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις και τις απολύσεις στο Δημόσιο
Να κλείσουν μια σειρά από ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και να καθορίσουν τη στρατηγική τους ενόψει της ΔΕΘ αλλά και των επαφών με την τρόικα στο Παρίσι (2 με 4 Σεπτεμβρίου) καλούνται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο στόχο να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης ενόψει ενός πολύ δύσκολου μήνα.
Πρώτο μέλημα τους είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει των επαφών με την τρόικα στο Παρίσι στις αρχές του Σεπτεμβρίου και στόχος τους η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και με όσο το δυνατόν πιο θετικά αποτελέσματα, καθώς ακολουθεί η ΔΕΘ.
Όπου Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ποντάρει πολιτικά προκειμένου να στείλουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει πορεία, ότι βγαίνει από την κρίση και από τα μνημόνια και ότι τα καλύτερα έπονται.
Αλλά ακριβώς σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος επιθυμούν να συγχρονίσουν το βηματισμό τους έτσι ώστε να μπορέσουν και οι δύο να καρπωθούν οφέλη από τις όποιες εξαγγελίες είτε στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων είτε της στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων.
Παράλληλα ο συγχρονισμός επιβάλλεται προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα τριγμών και δυσαρέσκειας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Σε κάθε περίπτωση, Σαμαράς και Βενιζέλος καλούνται να κλείσουν και μια σειρά από «αγκάθια», όπως είναι το θέμα των 6.500 απολύσεων στο Δημόσιο, οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ αλλά και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ήδη από σήμερα η κυβέρνηση κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς.
Νωρίτερα για το θέμα των απολύσεων και των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο είχαν συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αύριο και μετά τις επαφές που θα έχουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ν. Δένδια με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια».
Την ίδια στιγμή, πάντως αρχίζουν και οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού.
Ο κ.Σαμαράς θα υποδεχθεί μεθαύριο, Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici ενώ το Σάββατο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης