Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναβάλλεται για μια εβδομάδα η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή – Παραμένουν οι εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Αναβάλλεται για μια εβδομάδα η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή – Παραμένουν οι εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης
Έκτακτο κώλυμα που δεν σχετίζεται με το ν/σ επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου
Την αναβολή για μια εβδομάδα της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου επικαλούμενος «έκτακτο κώλυμα», το οποίο – όπως αναφέρεται - δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Αν και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επρόκειτο να κατατεθεί στο Β’Θερινό τμήμα της Βουλής στις 26 με 27 Αυγούστου, ο κ.Αθανασίου ζήτησε να υπάρξει μια ολιγοήμερη αναβολή, προτείνοντας ως ημερομηνία συζήτησης την 1η Σεπτεμβρίου, εξέλιξη που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο παραπέμπεται για συζήτηση στο Γ’Θερινό τμήμα της Βουλής.
Υπενθυμίζεται πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει εξελιχθεί σε νέο πεδίο έντασης εντός της κυβέρνησης, ύστερα από τις αντιδράσεις των 38 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, απειλούσαν ακόμα και να το καταψηφίσουν, εάν δεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτό διάταξη που θα προβλέπει ότι θα είναι αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων).
Ο κ.Αθανασίου έχει διαβεβαιώσει ότι θα ενταχθούν οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί επίσημα από τη Βουλή και θα χαρακτηριστούν ως αδίκημα, αλλά οι ενδοκυβερνητικές εντάσεις παραμένουν.
Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να τα βάλει με τους 38 γαλάζιους βουλευτές με αφορμή την επιστολή τους στον πρωθυπουργό.
«Δεν έχει νόημα να καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως είναι αυτονόητο ότι θα ενταχθούν σε αυτό και οι γενοκτονίες των Χριστιανών της Ανατολής.
Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από 8 ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο «μια κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς – άγνωστους υποβολείς» και «μνημείο υπόδουλης αποικίας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης