Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζητούμενο η μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω συνεχιζόμενης εσωκομματικής γκρίνιας και κριτικής

Ζητούμενο η μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω συνεχιζόμενης εσωκομματικής γκρίνιας και κριτικής
Επιστρέφει ο Λοβέρδος, ανοίγει η απόσταση με τον Γ.Παπανδρέου
Στη στρατηγική των συνεχών παρεμβάσεων στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, στάση που επιτρέπει στο κόμμα να παραμένει στο προσκήνιο αλλά και να συνδιαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις, επιμένει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτό το λόγο άλλωστε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα έχει σήμερα συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη προκειμένου να του παρουσιάσει τις θέσεις της για τον ΕΝΦΙΑ όσο και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια.
Και αν οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις δίνουν και παίρνουν στην προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει το δικό του διακριτό στίγμα μέσα στην κυβέρνηση, η ηγεσία του κόμματος στρέφει το ενδιαφέρον της στις εκδηλώσεις για την 3η Σεπτεμβρίου, όταν και συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
Μέλημα της και ιδιαίτερα ενόψει του συνεδρίου του Οκτωβρίου, όπου εν πολλοίς θα κριθεί το μέλλον και η πορεία του κόμματος, είναι να επιδειχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Και μπορεί να είναι θέμα ωρών η επιστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του Σεπτεμβρίου και για τον Χρήστο Αηδόνη), αλλά η εσωκομματική γκρίνια και η κριτική εξακολουθούν να παραμένουν στο ύψος τους.
Αιτία για άλλη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η απόφαση του να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Ανδρέα Παπανδρέου» για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ την 1η Σεπτεμβρίου (μια και στις 3 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο εξωτερικό για προγραμματισμένη ομιλία του) πυροδότησε νέο γύρο αντιδράσεων και καχυποψίας για την επόμενη πολιτική κίνηση του.
Και αν η ηγεσία του κόμματος είναι αποφασισμένη να τηρήσει χαμηλούς τόνους, δεν συμβαίνει το ίδιο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Όπως για παράδειγμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος αφού κατηγόρησε τον κ.Παπανδρέου για «φιέστα» ενόψει των διπλών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ» και για πρόθεση να ανακόψει την πορεία της δημοκρατικής παράταξης, τον κάλεσε να κάνει την αυτοκριτική του.
Εάν τώρα προστεθεί και η συνεχιζόμενη κριτική που ασκεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης στην ηγεσία του κόμματος και στην ανάγκη να τεθούν «κόκκινες διαχωριστικές γραμμές από την πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ», τότε είναι προφανές πως ο δρόμος για το ΠΑΣΟΚ παραμένει ανηφορικός.
Τουλάχιστον έως το φθινοπωρινό συνέδριο, όπου και εκτιμάται ότι θα κριθούν όλα.
Από την πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση μέχρι την ονομασία του κόμματος και ενδεχομένως και την ηγετική ομάδα.

Σπύρος Χριστόπουλος    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης