Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Τριγάζης (ΣΥΡΙΖΑ): Μείζων κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη η διάλυση του Ιράκ

Π. Τριγάζης (ΣΥΡΙΖΑ): Μείζων κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη η διάλυση του Ιράκ
Πλήρως αποτυχημένη η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο
Τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την παγκόσμια ειρήνη από ενδεχόμενη διάλυση του κράτους του Ιράκ επισημαίνει ο Πάνος Τριγάζης, συντονιστής του τμήματος διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογραμμίζει την πλήρη αποτυχία της Μεσανατολικής και Μεσογειακής πολιτικής της Ε.Ε. και συνεπακόλουθα της ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως σημειώνει ο κ. Τριγάζης σε ανακοίνωσή του, οι τραγικές εξελίξεις στο Ιράκ «επιβεβαιώνουν την πλήρη χρεοκοπία της αμερικάνικης πολιτικής και ειδικότερα της πολιτικής Μπους, που μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, έκαναν τον καταστροφικό πόλεμο, όπως αποδεικνύεται και με τις τελευταίες εξελίξεις, στο όνομα της δήθεν αποκατάστασης της δημοκρατίας και της εξάλειψης της απειλής από το υποτιθέμενο πυρηνικό οπλοστάσιο του τυρανικού καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεϊν. Με άλλα λόγια, έσπειραν ανέμους, και τώρα θερίζουν θύελλες με θύμα ξανά τον πολύπαθο λαό του Ιράκ».
Προσθέτει ακόμη ότι «με ανοιχτές ακόμα τις πληγές από τον ιμπεριαλιστικό αυτό πόλεμο, το Ιράκ είναι σήμερα αντιμέτωπο με τον πραγματικό κίνδυνο της διάλυσής του ως ενιαίου και ανεξάρτητου κράτους μετά και την εγκληματική και άκρως διχαστική για τη χώρα πολιτική της κυβέρνησης Μαλίκι.
»Εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι, όχι μόνο για την ειρήνη στην Μ. Ανατολή, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη από ενδεχόμενη διάλυση του κράτους του Ιράκ, την οποία απεργάζονται και γειτονικές περιφερειακές δυνάμεις. Άρα, η υπόθεση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας και στον κόσμο είναι να υπάρξει εθνική ενότητα στο Ιράκ σε δημοκρατική βάση, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των θρησκευτικών και εθνοτικών κοινοτήτων της χώρας», σημειώνει.
Κατηγορεί, τέλος, την Ε.Ε. ότι είναι «δέσμια του Ατλαντισμού των ηγεσιών της» και ότι «έχει πλήρως αποτύχει στην Μεσανατολική και Μεσογειακή της πολιτική. Και αυτή η διαπίστωση αφορά και στην σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης