Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Όχι» του Πάνου Καμμένου στο κάλεσμα συσπείρωσης της ΝΔ - «Κατάντια της Νέας Δημοκρατίας οι προσκλήσεις στα άκρα…»

«Όχι» του Πάνου Καμμένου στο κάλεσμα συσπείρωσης της ΝΔ - «Κατάντια της Νέας Δημοκρατίας οι προσκλήσεις στα άκρα…»
Σε αναβρασμό η... κεντροδεξιά πολυκατοικία
Το πρώτο «όχι» στο κάλεσμα συσπείρωσης του Άδωνι Γεωργιάδη εισέπραξε η ΝΔ, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έσπευσαν να απορρίψουν κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα.
Ειδικότερα, με ανακοίνωσή τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη ΝΔ, απορρίπτοντας την πρόσκληση του Άδωνι Γεωργιάδη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, για επιστροφή του Πάνου Καμμένου στη ΝΔ.
Μάλιστα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες άφησαν σαφείς αιχμές για την διαφαινόμενη επιστροφή του Γ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για... κατάντια.
«Η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας είναι να απευθύνουν προσκλήσεις στα άκρα, που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκλείσει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του με τη φράση “δεν συνομιλώ με τα άκρα”» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Facebook, είχε σχολιάσει το φλερτ της ΝΔ με τον Γ. Καρατζαφέρη με την εξής φράση: «Άρχισαν οι σειρήνες της καρέκλας που νομίζουν ότι θα καλύψουν την κραυγή των πολιτών που δεν αντέχουν πλέον».

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της ΝΔ καθώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την περαιτέρω συσπείρωση της παράταξης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με φόντο την προεδρική εκλογή.
Έτσι λίγα 24ωρα μετά την πρόσκληση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα της συσπείρωση της ΝΔ.
«Κάθε στέλεχος που στο παρελθόν ήταν στη ΝΔ θα μπορούσε να επιστρέψει στο κόμμα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε άνοιγμα προς όλα τα στελέχη του κόμματος που αποστασιοποιήθηκαν, να επανενταχθούν στο κόμμα.
«Το Μνημόνιο τελείωσε η χώρα είναι στο ευρώ. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον μας. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ηγέτης που μπορεί να ενώσει την κεντροδεξιά» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης.
Εάν τώρα στις «προσκλήσεις» των Βορίδη και Γεωργιάδη, προστεθεί και η χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος χαρακτήρισε ώριμη την πολιτική στάση που έχει τηρήσει τα τελευταία χρόνια ο κ.Καρατζαφέρης, τότε είναι προφανές πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρίσκεται πολύ κοντά στη ΝΔ.
Αν και ο ίδιος ο Γ.Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι δεν συζητά για επιστροφή στη ΝΔ αλλά για το κτίσιμο μιας νέας ιδέας για την Ελλάδα, έχει καταστήσει σαφές πως είναι διατεθειμένος να κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να ανατραπεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να δηλώσει παρών, ιδιαίτερα εάν η κυβέρνηση αλλάξει πολιτική.
Θέση που αν μη τι άλλο είναι ευνοϊκή για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναζητά τρόπους για να επαναπροσεγγίσει τη βάση της λαϊκής Δεξιάς.
Πάντως, δεν θα πρέπει κανείς να αγνοήσει τις ενστάσεις που μπορεί να υπάρξουν από το καραμανλικό στρατόπεδο δεδομένης της πολιτικής «κόντρας» που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή με τον Γ.Καρατζαφέρη, καθώς ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση και οι επιφυλάξεις του κ.Στυλιανίδη για το τι μπορούν να προσθέσουν στη ΝΔ τέτοιου είδους συμμαχίες.
Σε κάθε περίπτωση οι ζυμώσεις και οι διεργασίες στον χώρο της Κεντροδεξιάς αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης