Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ – Ξεκάθαρες απαντήσεις από τη διοίκηση ζητούν οι εργαζόμενοι

tags :
Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ – Ξεκάθαρες απαντήσεις από τη διοίκηση ζητούν οι εργαζόμενοι
Μείζον διακύβευμα τα τεράστια κοινοτικά κονδύλια που θα διαχειριστεί ο Οργανισμός για ανεργία, απασχόληση
Μια ακόμα «φωτιά» στο εσωτερικό της σπεύδει να σβήσει η κυβέρνηση ύστερα από τα δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει σχέδιο για τον «ξαφνικό θάνατο» του ΟΑΕΔ κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ.
Τα σενάρια αυτά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και από το ΠΑΣΟΚ που έσπευσε να εκφράσει τη στήριξη του στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο χθες ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης.
Ο υπουργός χαρακτήρισε το θέμα «προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού» καθώς και «κατασκευασμένο προϊόν παραπληροφόρησης», ενώ σήμερα τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ.Γιακουμάτος έσπευσαν εν ολίγοις να διασκεδάσουν τις όποιες ανησυχίες για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη προς αυτήν την κατεύθυνση.
Δημοσιεύματα θέλουν το κυβερνητικό σχέδιο να προβλέπει τη διχοτόμηση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η «πρόταση» προβλέπει η επιδοματική πολιτική του ΟΑΕΔ να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ και οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες, οι οποίοι και θα αναλάβουν να τρέξουν (και συνεπώς να καρπωθούν) τα τεράστια κοινοτικά κονδύλια για την ανάπτυξη πολιτικών για την ενίσχυση της απασχόλησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ θα διαχειριστεί το 2015 κονδύλια ύψους 2,9 δις ευρώ ενώ είναι γνωστή η απόφαση των Ευρωπαίων για τη διάθεση 300 δις ευρώ εντός της επόμενης τριετίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Σε κάθε περίπτωση ο ΟΑΕΔ ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης ενώ υπάρχουν ομάδες εργασίας που σύντομα αναμένεται να δώσουν στη διοίκηση του Οργανισμού τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα του ΟΑΕΔ.
Βάσει αυτών των δεδομένων αλλά και της σεναριολογίας που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι φέρονται να ζητούν από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση να αναφέρει ποιες είναι οι προτάσεις που τις υποβάλλουν οι αρμόδιες ομάδες εργασίες για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης