Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Να απαντήσουν κυβέρνηση και τρόικα εάν ετοιμάζουν τον ξαφνικό θάνατο του ΟΑΕΔ

Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Να απαντήσουν κυβέρνηση και τρόικα εάν ετοιμάζουν τον ξαφνικό θάνατο του ΟΑΕΔ
Αναγκαίο να αναδιοργανωθεί ο Οργανισμός
Έκκληση στην κυβέρνηση και στην τρόικα να απαντήσουν για το εάν πράγματι προετοιμάζουν τον «ξαφνικό θάνατο», δηλαδή «την κατάτμηση, τη διάλυση, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ» απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα εγχώριων και γερμανικών ΜΜΕ, ο κ. Στρατούλης προειδοποιεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ», ζητώντας παράλληλα την αναδιοργάνωση του Οργανισμού με στόχο να μετατραπεί σε έναν πραγματικά δημόσιο, ενιαίο, και αποτελεσματικό φορέα.
«Η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους, για να στηριχθεί η καταρρέουσα λόγω των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών οικονομική βάση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας» υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει ο κ.Στρατούλης «η μεταφορά και η διαχείριση της κοινοτικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων που στηρίζουν τις λεγόμενες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε ιδιώτες εξυπηρετούν με προκλητικό τρόπο ιδιοτελείς στόχους μεγάλων κερδοσκοπικών οικονομικών συμφερόντων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης