Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες από τον ΕΝΦΙΑ – Ζητά ρυθμίσεις για την άρση τους

ΔΗΜΑΡ: Ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες από τον ΕΝΦΙΑ – Ζητά ρυθμίσεις για την άρση τους
Να μην αρκεστεί στην επαγγελία αλλαγών, αφού πρώτα υπάρξει εφαρμογή του νόμου, ζητά από την κυβέρνηση

Για ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες από τον νέο φόρο στα ακίνητα, ΕΝΦΙΑ, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την άρση τους.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου, «καθημερινά πλέον, στα πραγματικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναδεικνύονται οι στρεβλώσεις, οι αδυναμίες και κυρίως τα λάθη στη δομική συγκρότηση του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, που πρώτα απ΄όλα  με την έλλειψη αφορολόγητου ορίου πλήττουν νοικοκυριά σε ακραίες καταστάσεις, χαμηλά εισοδήματα και μικρούς ιδιοκτήτες».
Η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνεται, «με την κατάθεση συνολικών προτάσεων για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως εν όψει της νομοθέτησης του ΕΝΦΙΑ, είχε  αναδείξει τα προβλήματα που θα προέκυπταν με τις νέες ρυθμίσεις. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!»
Σημειώνει, τέλος, ότι η κυβέρνηση «οφείλει να εισαγάγει στην ολομέλεια της Βουλής, με το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει διατάξεις όπου θα αίρονται ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες του ΕΝΦΙΑ. Να μην αρκεστεί στην επαγγελία αλλαγών, αφού πρώτα υπάρξει εφαρμογή του νόμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης