Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ι. Κασουλίδης (κύπριος ΥΠΕΞ): Δεν υπάρχει σχέδιο Β για το Κυπριακό – Στόχος μας, η απαλλαγή από την κατοχή και η επίλυση του Κυπριακού

Ι. Κασουλίδης (κύπριος ΥΠΕΞ): Δεν υπάρχει σχέδιο Β για το Κυπριακό – Στόχος μας, η απαλλαγή από την κατοχή και η επίλυση του Κυπριακού
Είναι νωρίς να μιλάμε για αδιέξοδο, τόνισε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών
Δεν υπάρχει σχέδιο Β για το Κυπριακό τόνισε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων αν δεν εξευρεθεί λύση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Κύπρου είναι η απαλλαγή της από την κατοχή και η επίλυση του θέματος.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι «η Τουρκία έχει δηλώσει ότι αν μέσα σε ένα χρονικό διάστημα δεν εξευρεθεί λύση, τότε θα προχωρήσει προς το σχέδιο Β, που είναι η αναβάθμιση και η αναγνώριση του ψευδοκράτους. Η δική μας απάντηση είναι ότι εμείς δεν έχουμε σχέδιο Β».
Συμπλήρωσε δε, ότι ο στόχος που έχει θέσει η κυπραική πλευρά είναι «η απαλλαγή μας από την κατοχή και η επίλυση του Κυπριακού και αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό είναι το σχέδιο Α».
Μάλιστα, τόνισε ότι «είναι νωρίς να μιλούμε για αδιέξοδο», προσθέτοντας ότι εκείνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή και προέχει είναι μια υπερπήδηση των προβλημάτων μεθοδολογίας για τα οποία υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και το θέμα το κατά πόσο θα τα βρούμε στις διαπραγματεύσεις θα το δούμε στην πορεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης