Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σ. Βούλτεψη (κυβ. εκπρόσωπος): Διορθωτικές κινήσεις για τον ΕΝΦΙΑ μελετά η κυβέρνηση

Σ. Βούλτεψη (κυβ. εκπρόσωπος): Διορθωτικές κινήσεις για τον ΕΝΦΙΑ μελετά η κυβέρνηση
Εξετάζεται επέκταση των δόσεων στις επτά έναντι των πέντε που προβλέπονται μέχρι τώρα
Διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, ενώ εξετάζει και την επέκταση των δόσεων σε επτά από πέντε που προβλέπεται τώρα.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, «ο ΕΝΦΙΑ βρίσκεται είναι μέσα στις φοροελαφρύνσεις που συζητά η κυβέρνηση», παραδεχόμενη ότι «εχει και αρκετά λάθη».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», εξετάζεται η μείωση του φόρου κατά 50% για ιδιοκτήτες με εισόδημα έως 9.000 ευρώ, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, εφόσον η επιφάνεια των ακινήτων δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ. και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές στις ΔΟΥ.
Παράλληλα, μελετάται η πλήρης απαλλαγή για άνεργους και τρίτεκνους -πολύτεκνους σε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημά τους από κάθε πηγή δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Θα ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για επιφάνεια και οφειλές σε ΔΟΥ.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, όταν θα γίνουν οι συμψηφισμοί και οι διορθώσεις από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης