Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντός της εβδομάδας η κατάθεση της τροπολογίας με τις αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Εντός της εβδομάδας η κατάθεση της τροπολογίας με τις αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
Μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ Βενιζέλου - Μητσοτάκη σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά

Εντος της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, με την οποία επέρχονται βελτιώσεις στον τρόπο προσδιορισμού του 15% του προσωπικού που θα πρέπει να αξιολογηθεί ως «μετεξεταστέο».
Παράλληλα, θα περιέχονται και ρητές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έχει επιπτώσεις αυτή η κατηγορία υπαλλήλων.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», με την τροπολογία αυτή ουσιαστικά θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των προσϊσταμένων ο τρόπος επιμερισμού των υπαλλήλων που θα εμπίπτουν σε καθεμία από τις τρεις κατηγορίες της ποσόστωσης, δεδομένου ότι ο νόμος προέβλεπε το 25% να βαθμολογείται με 9 έως 10, το 60% με 7 έως 8 και το λοιπό 15% με χαμηλότερη βαθμολογία.
Τέλος, επιταχύνεται η διαδικασία κατάρτισης του μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης που αποτελεί και προαπαιτούμενο από την τρόικα, που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο αντί του τέλους του έτους που αναμενόταν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης