Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία στην κατάρρευση - Η Ελλάδα δανείστηκε με ρήτρα κατάργησης των επικουρικών και του εφάπαξ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία στην κατάρρευση - Η Ελλάδα δανείστηκε με ρήτρα κατάργησης των επικουρικών και του εφάπαξ
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μητρόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που μιλάει για «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος»
Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου ότι η κυβέρνηση εκ προμελέτης οδηγεί τα ταμεία σε κατάρρευση.
«Τρομοκρατείτε τον κόσμο και τους συνταξιούχους. Το κράτος εγγυάται για τα ταμεία και τις συντάξεις. Η Αργεντινή δεν τα εγγυάται» απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Η αρχή της αντιπαράθεσης έγινε όταν ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές έχουν δεσμευτεί για εξεταστική για τα αποθεματικά των Ταμείων» και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που μιλάει για «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».
Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι το κράτος εγκαταλείπει την εγγύηση των επικουρικών και του εφάπαξ και διατηρεί μόνο την επιχορήγηση του βασικού κομματιού της σύνταξης. Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα δανείστηκε με ρήτρα κατάργησης των επικουρικών και την κατάργηση του εφάπαξ.
«Το κράτος πληρώνει τον χρόνο 29 δισ. στους συνταξιούχους. Δεν το έχετε πει ποτέ. Αντιθέτως τρομοκρατείτε τον κόσμο. Από το 1990 που ήμουν στο ΙΚΑ λέτε ότι καταρρέουν τα ταμεία. Δείτε πόσα πληρώναμε προ Μνημονίου για συντάξεις και πόσα τώρα», απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος αναγνώρισε ότι υπάρχει μείωση, αλλά «όχι στο κλίμα καταστροφολογίας του ΣΥΡΙΖΑ».
Μίλησε ακόμη για ΔΣ επαγγελματικών ομάδων, που αποφάσισαν αύξηση της επικουρικής σύνταξης στο 70% και στο 80% και χαρακτήρισε παραμύθι και ανέκδοτο ότι από 1/1/2015 η σύνταξη θα πάει στα 360 ευρώ, επικαλούμενος τους τρεις πυλώνες της κοινωνικής ασφάλισης (κύρια σύνταξη που το κράτος εγγυάται, σύνταξη ανταποδοτική και ιδιωτική ασφάλιση με άλλους όρους).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης