Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛΛ.): Απαραίτητη κοινή στάση Ελλάδας-Κύπρου για το Κυπριακό – Βολές στην κυβέρνηση για τον μη καθορισμό της ΑΟΖ

Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛΛ.): Απαραίτητη κοινή στάση Ελλάδας-Κύπρου για το Κυπριακό – Βολές στην κυβέρνηση για τον μη καθορισμό της ΑΟΖ
Στην Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους απέδωσε τις καθυστερήσεις στην τρίτη φάση των διαπραγματεύσεων
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του κύπριου προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινής στάσης Ελλάδας και Κύπρου για το θέμα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.
Παράλληλα, απέδωσε τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην τρίτη φάση των διαπραγματεύσεων στην στάση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.
Μετά το τέλος των συνομιλιών τους, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι πέραν του Κυπριακού συζήτησε με τον κ. Αναστασιάδη για το αίτημα της κυπριακή βουλής «να δοθούν τα αρχεία του φακέλου της Κύπρου που βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, στη Βουλή της Κύπρου και στην κυπριακή κυβέρνηση, αλλά και στον Κυπριακό Ελληνισμό», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται αυτό το αίτημα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «σαράντα χρόνια μετά την εισβολή και την κατοχή οφείλουμε να ξέρουμε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για το πραξικόπημα, ποιοι ήταν εκείνοι οι οποίοι φέρουν σοβαρές ευθύνες για το θέμα της εισβολής και της κατοχής, ποιος ήταν ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο κατά την περίοδο εκείνη».
Παράλληλα, έθεσε το θέμα του καθορισμού των δύο κρατών για τις ΑΟΖ, δηλαδή την υπογραφή συμφωνίας για τις δύο ΑΟΖ, επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει να αρνείται να προχωρήσει στον καθορισμό της ΑΟΖ με την Κύπρο. Την ώρα που βγαίνουν 20 οικόπεδα στην περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης, όταν η Κύπρος έχει ήδη ξεκινήσει την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου των περιοχών των οικοπέδων που ήδη έχουν ξεκινήσει την παραγωγή, η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να προχωράει στο ολίσθημα να μην κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, δηλαδή τον καθορισμό με την Κύπρο της ΑΟΖ και βεβαίως μετά την ανακήρυξη της ΑΟΖ».
Το τρίτο θέμα που τέθηκε είναι η στάση «που πρέπει να κρατήσουμε Ελλάδα και Κύπρος σε σχέση με τα μέτρα που πάει να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Ρωσία», σημειώνοντας ότι η Ρωσία «είναι ένας ομόδοξος λαός, είναι ένα έθνος που όταν χρειάστηκε ο Ελληνισμός άσκησε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν συμφωνεί ότι πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι άσκησης πιέσεων στην Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισραήλ και άλλες χώρες, επισήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό και η Ελλάδα και η Κύπρος να έχουν καλές σχέσεις και με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με τη Ρωσία και με το Ισραήλ».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιδείξει μέχρι στιγμής στα εθνικά θέματα μια στάση μάλλον εχθρική και προς την Ελλάδα και προς την Κύπρο» και τόνισε ότι «η πρόταση Αναστασιάδη για την τρίτη φάση, δηλαδή τη δημιουργία ενός καταλόγου ενός τρίστηλου στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται εκείνα που συμφωνήθηκαν, εκείνα που είναι προς συζήτηση και εκείνα που αποκλείονται είναι μια σωστή λύση που έχει υποχρέωση η Τουρκοκυπριακή πλευρά να αποδειχθεί».
Τόνισε, τέλος, οτι πρέπει να υπάρξει κοινή στάση με την Ελλάδα για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι «κοινή στάση σημαίνει κοινή πορεία και στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα».
Παράλληλα, επιτέθηκε εκ νέου εναντίον του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί η Ελλάδα να υπογράφει συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για τον TAP και ο κ. Σαμαράς να θριαμβολογεί για αυτή την συμφωνία και οι Αζέροι βουλευτές επίσημα να βρίσκονται στο ψευδοκράτος, νομιμοποιώντας την εισβολή και την κατοχή και νομιμοποιώντας ένα κράτος το οποίο δεν υπάρχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης