Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δέσμευση Σαμαρά πως η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα - Προωθείται κείμενο εργασίας για τα «κόκκινα» δάνεια

Δέσμευση Σαμαρά πως η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα - Προωθείται κείμενο εργασίας για τα «κόκκινα» δάνεια
Παρόντες στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου ήταν οι υπ. Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, ΠΕΚΑ και Επικρατείας
(upd2)«H κυβέρνηση είναι φανατικά υπέρ της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ευρείας υπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, για να στηρίξει τη βιομηχανία και τις ελληνικές επιχειρήσεις. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» ανέφερε.
Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης η ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος ώστε να αυξηθεί από το 9% του ΑΕΠ στο 14% του ΑΕΠ». Για τα «κόκκινα» δάνεια σημείωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει ένα κείμενο εργασίας για να αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα.
«Η οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάπτυξης που δίνουν αισιοδοξία για περισσότερες επενδύσεις. Το μήνυμα από τον ιδιωτικό τομέα είναι αισιόδοξο», δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.
Η σύσκεψη αυτή, στην οποία συμμετείχαν οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Επικρατείας, θεωρείται προπαρασκευαστική της προγραμματισμένης για την Πέμπτη συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία ως κύριο και μοναδικό θέμα θα έχει τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής.

(Πρώτη ενημέρωση: 09:12, Τρίτη 29 Ιουλίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης