Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία η λύση στο Κυπριακό – Παραμένει αδιάλλακτη η τουρκοκυπριακή πλευρά – Συνάντηση με Ν. Αναστασιάδη

Τσίπρας: Η δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία η λύση στο Κυπριακό – Παραμένει αδιάλλακτη η τουρκοκυπριακή πλευρά – Συνάντηση με Ν. Αναστασιάδη
Συνεχίζει τις επαφές του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ο πρόεδρος της Κύπρου
(upd) Την άποψη πως η λύση στο Κυπριακό πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του για την αδιάλλακτη στάση που τηρούν η τουρκοκυπριακή και η τουρκική πλευρά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις, ούτε καν καταγραφή των συγκλίσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα «εισβολής και κατοχής» εδώ και 40 χρόνια του βορείου τμήματος της Κύπρου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γενικότερη γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο και την ανατολική Ευρώπη.
Κατόπιν της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Κύπρου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, Πάνο Καμμένο, Δημήτρη Κουτσούμπα και Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα.
Χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Το Κυπριακό ήταν και εξακολουθεί να παραμένει διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Την άποψη ότι το Κυπριακό ήταν και εξακολουθεί να παραμένει διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κατόπιν της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη.
«Όσο συνεχίζεται η τούρκικη αδιαλλαξία και επιθετικότητα, τόσο θα γίνεται και πιο φανερό σε όλους ότι ούτε η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και το περίφημο "κοινοτικό κεκτημένο" βοήθησαν και προώθησαν την επίλυση του Κυπριακού, ούτε σήμερα οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ενώ από την άλλη μεριά η όλο και περισσότερο και μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην περιοχή δημιουργεί νέες επικίνδυνες καταστάσεις» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας
Όπως είπε «άμεσα πρέπει να δοθεί τέλος στην κατοχή της Κύπρου, πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα της επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει την πάλη για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ομόσπονδη με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυητές και προστάτες».

(πρώτη ενημέρωση 29 Ιουλίου 08:14)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης