Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης (υπ. Υγείας) – Συνταγματικός μηδενισμός η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή

Βορίδης (υπ. Υγείας) – Συνταγματικός μηδενισμός η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να μπορεί να ενώσει
Για συνταγματικό μηδενισμό κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης.
«Δεν είναι μια διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου η εκλογή ΠτΔ, την οποία μπορεί να αξιοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση για να υπογραμμίσει την πολιτική της διαφωνία. Αν συνεχίσει να την αξιοποιεί ως τέτοια, θα ανοίξει μια συζήτηση για συνταγματική εκτροπή. Θα ανοίξει και συζήτηση για το πρόσωπο του ΠτΔ, διότι πρέπει να γίνουν προτάσεις γι’ αυτό το πρόσωπο που θα εκφράσει την εθνική ενότητα» τόνισε σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο υπουργός Υγείας.
«Αν η αξιωματική αντιπολίτευση μηδενίσει κατ’ ευθείαν αυτή τη συζήτηση, λέγοντας ότι δεν την ενδιαφέρει ακόμη και αν φέρουμε το θεό τον ίδιο για Πρόεδρο και τη νοιάζει μόνο να πάμε σε εκλογές, διότι ασκούμε κριτική για την κυβερνητική πολιτική, τότε υπάρχουν βουλευτές στην αίθουσα του Κοινοβουλίου που μπορεί να καταλάβουν πού οδηγούμαστε με μια τέτοια προσέγγιση και να μη θελήσουν να συμπράξουν με μια τέτοιου τύπου συνταγματική εκτροπή. Αναφέρομαι και σε ανεξάρτητους βουλευτές και σε άλλα κόμματα, διότι δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή και αν δεν θέλει να μπει κάποιος στη συζήτηση που παροτρύνει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατά τη γνώμη μου θα υπάρξουν βουλευτές που θα σταθούν στο ύψος τους και στο καθήκον της αποστολής τους και δεν θα μπουν σ’ αυτόν το συνταγματικό μηδενισμό», υποστήριξε ο κ.Βορίδης.
Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτά θα πρέπει να είναι συνθετικά. Πρέπει να μπορεί να ενώσει. Θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος από το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά ενωτικός, συνθετικός, που θα μπορούσε να συνομιλεί με το χώρο της Αριστεράς».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης