Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κακλαμάνης (ανεξάρτητος βουλευτής) – Οι 180 θα βρεθούν εάν ο Σαμαράς αλλάξει πολιτική και υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε

Κακλαμάνης (ανεξάρτητος βουλευτής) – Οι 180 θα βρεθούν εάν ο Σαμαράς αλλάξει πολιτική και υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε
Δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κ. Καραμανλής
Την άποψη πως η κυβέρνηση μπορεί να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για να εκλέξει η παρούσα Βουλή τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ωστόσο ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να αλλάξει πολιτική και να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί.
«Πάντα είχα την άποψη ότι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δεν πρέπει να συγχέεται με αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες. Ήθελα ο θεσμός αυτός να είναι, έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες είτε της εκάστοτε κυβέρνησης είτε της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι άνευ όρων και άνευ πολιτικών προϋποθέσεων, γιατί ακούω ότι θα γίνουν συναλλαγές. Σας διαβεβαιώ, ουδείς μου έχει κάνει κουβέντα και ότι δεν ισχύουν αυτά που κυκλοφορούν», τόνισε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κακλαμάνης.
Όπως είπε για να καταφέρει η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο, θα πρέπει κατ’αρχάς ο πρωθυπουργός να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε, δηλαδή, αλλαγή στη φορολογία με οριζόντια μείωση, αλλαγή στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση των δόσεων.
«Το δεύτερο είναι το πρόσωπο. Έχω τοποθετηθεί δημόσια και όπως είπα, επιτελούς στην ευρύτερη κεντροδεξιά δεν υπήρχε ένας οικονομολόγος σοβαρός και έπρεπε να καταλήξουμε στο alter ego του κ. Στουρνάρα, δηλαδή τον άνθρωπο του Σημίτη, τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Λέω τώρα το ίδιο, χωρίς να αποκλείω κανένα πρόσωπο, ότι μέσα στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, γιατί όσα ονόματα παίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι από κεντροαριστεροί έως αριστεροί, δεν υπάρχει ένα σοβαρό πρόσωπο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κακλαμάνης τονίζοντας ωστόσο ότι δεν αναφέρεται στον Κώστα Καραμανλή μια και δεν ενδιαφέρεται για πρόεδρος της Δημοκρατίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης