Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής δυσκολεύει….τον σχηματισμό νέα κυβέρνησης – Καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία με την ΝΔ

Η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής δυσκολεύει….τον σχηματισμό νέα κυβέρνησης – Καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία με την ΝΔ
Δεν θα μπορεί για πολύ το πολιτικό σύστημα να αγνοεί την Χρυσή Αυγή, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ.
Η δημοσκόπηση της Pulse για το www.bankingnews.gr καταδεικνύει ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην 3η θέση δυσκολεύει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας…
Με βάση την δημοσκόπηση, το βασικό σενάριο θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, δεύτερη η ΝΔ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.
Προφανώς μια δημοσκόπηση φωτογραφίζει την στιγμή και δεν προεξοφλεί εκλογικό αποτέλεσμα κάλπης αλλά κατά τα ψέματα τα πολιτικά δεδομένα δεν θα αλλάξουν.
Αν αυτή η σειρά επιβεβαιωθεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση που δεν θα αργήσει γιατί η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την 4ετία τότε ο ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί τουλάχιστον με 2 ή 3 κόμματα.
Προφανώς ανατρεπτική θα είναι μια συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η Χρυσή Αυγή μετατρέπεται σε αξιωματική αντιπολίτευση.
Επειδή εδώ και πολύ καιρό συζητείται, διαρρέεται ή προωθείται η λύση της μεγάλης συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, το σενάριο αυτό πάσχει πολιτικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ένα νεφελώδες κόμμα που έχει καταφέρει ωστόσο να συνδέσει διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις αλλά δεν έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει αέρα νίκης.
Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις αποτυχίες της κυβέρνησης η διαφορά από την ΝΔ είναι μόνο 3% ενώ θα έπρεπε να είναι 10%.
Η πολιτική και οι πολιτικοί γενικώς έχουν την τάση της αυτοδιάψευσης, της αυτοαναίρεσης και γενικώς την τάση της ασυνέπειας.
Η ΝΔ έχει κατηγορήσει με τον χειρότερο τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα επικίνδυνο αριστερό κόμμα που υποθάλπει και υπερασπίζεται τρομοκράτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορήσει την ΝΔ με τον χειρότερο τρόπο ότι είναι δουλοπρεπές κόμμα υποταγμένο στους δανειστές και στα μνημόνια.
Θα πρέπει η ΝΔ να πείσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ γιατί είναι προς όφελός της πατρίδας μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πείσει τους οπαδούς του γιατί μια συνεργασία με την ΝΔ είναι προς όφελος της πατρίδας.
Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ δεν έχει κανένα πολιτικό και πρακτικό νόημα αν δεν συναποφασιστεί η στρατηγική της επόμενης ημέρας.
Αν η Ελλάδα ζητήσει haircut στο χρέος μια συνεργασία των δύο κομμάτων θα βοηθούσε αν όμως δεν παρθούν στρατηγικού χαρακτήρα αποφάσεις τότε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ δεν έχει κανένα νόημα.
Εκτιμούμε – και δεν είμαστε οι μόνοι που το εκτιμούμε – ότι μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ θα έχει μετά απολύτου βεβαιότητας συνέπειες στην εκλογική επιρροή τους.
Δηλαδή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί και η ΝΔ θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο ενισχύοντας κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή ή το Ποτάμι.
Μάλιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ η ζημία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Όταν λοιπόν τα κόμματα αποτιμήσουν στρατηγικά τις συνεργασίες θα διαπιστώσουν ότι εκλογικά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ θα ζημιωθούν αν υπάρξει μεταξύ τους συνεργασία.
Με όρους εκλογικούς η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ θα είναι καταστροφική, καθώς θα αποδείξει ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες, οι δεσμεύσεις και γενικώς τα πολιτικά προγράμματα δεν κάνουν ούτε για το καλάθι των αχρήστων.
Το βασικό ζήτημα όμως και επιμένουμε σε αυτό είναι η παρουσία της Χρυσής Αυγής ως τρίτη εκλογική δύναμη προκαλώντας σοκ στο πολιτικό σύστημα κυρίως γιατί ελαχιστοποιεί τους πολιτικούς συνδυασμούς της επόμενης κυβέρνησης.
Σπεύδουμε να αναφέρουμε ότι η Χρυσή Αυγή που τώρα χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση και νεοναζιστές, εκ των πραγμάτων θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά από το πολιτικό σύστημα.
Η εγκληματική οργάνωση, θα χαρακτηριστεί εν καιρώ πολιτικό κόμμα με ορισμένους ακραίους και ο χαρακτηρισμός νεοναζιστικό κόμμα θα μετεξελιχθεί σε δημοκρατικό κόμμα άπαξ και ψηφίζεται από έλληνες πολίτες.
Εδώ η ΝΔ χαρακτήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα των άκρων, των αναρχικών που υπέθαλπε τρομοκράτες…και τώρα η ΝΔ…χαρακτηρίζει δημοκρατικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα μπορεί για πολύ το πολιτικό σύστημα να αγνοεί την Χρυσή Αυγή, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ.
Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε.…
Μην δίνεται πολύ σημασία στις πολιτικές ταμπέλες εύκολα αλλάζουν γιατί για ορισμένους το πάθος για την εξουσία τους τυφλώνει και δεν θα δυσκολεύονταν να θυσιάσουν και την οικογένεια τους ή να συμμαχήσουν με τον διάβολο μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να βρίσκονται στην εξουσία…..


Φωτό από τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης