Πολιτική

Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας) – Στα 400 ευρώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις συντάξεις

Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας) – Στα 400 ευρώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις συντάξεις
Πρέπει να γίνουν περισσότερα στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, δεν είναι μόνο θέμα δόσεων
Στα 400 ευρώ θα ανέλθει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο θα δοθεί σε όσους έχουν μηδενικό έως ελάχιστο εισόδημα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κεγκέρογλου τόνισε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αποτελέσε μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο αυτός που λαμβάνει το επίδομα θα προσφέρει στην κοινωνία, ενώ θα γίνονται και κινήσεις για την απορρόφησή του στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, τόνισε ότι κάποιος που θα λαμβάνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δεν θα αποκλείεται από άλλα επιδόματα ή παροχές, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ υπογράμμισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα λαμβάνονται υπόψη τα τεκμήρια διαβίωσης.
Όσον αφορά το ζήτημα των συντάξεων ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στις συντάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα του ύψους των συντάξεων έχει κλειδώσει. Δε θα υπάρξει νέα μείωση».
Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο υποστήριξε το κυβερνητικό σχέδιο για τις "100 δόσεις", στις οποίες θα επιμένει η ελληνική πλευρά στην επόμενη συνάντησή της με τους επικεφαλής της τρόικας το φθινόπωρο, σημειώνοντας ότι «δεν είναι θέμα δόσεων, πρέπει να γίνουν κι άλλα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης