Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου) – Δεν θα επιτρέψουμε τη μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου – Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λύση στο Κυπριακό

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου) – Δεν θα επιτρέψουμε τη μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου – Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λύση στο Κυπριακό
Η λύση θα βοηθήσει στην εμπέδωση του αισθήματος σταθερότητας
Την πεποίθηση ότι συντρέχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις για μια λύση στο Κυπριακό, από την οποία όλοι θα κερδίσουν, διατυπώνει ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διαμηνύει πως κύριο μέλημα του είναι να μην επιτραπεί η μόνιμη διχοτόμηση του νησιού.
«Η έγνοια μου και η αγωνία μου είναι να μην επιτρέψουμε τη μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αναστασιάδης, με αφορμή την 40η επέτειο από την τουρκική εισβολή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση αυτής της τραγωδίας.
«Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, φτάνει να το κατανοήσει και η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία, για να υπάρξει μια λύση από την οποία όλοι θα κερδίσουν. Είναι εφικτή μια λύση που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων χωρίς να αναιρεί αυτά των Τουρκοκυπρίων» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κύπρου, υποστηρίζοντας πως «με λυμένο το Κυπριακό θα υπάρξουν μεγαλύτερες ευκαιρίες στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και θα δημιουργηθούν συνθήκες συμφιλίωσης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».
«Η λύση θα βοηθήσει στην εμπέδωση του αισθήματος σταθερότητας και θα συμβάλει στην προσέγγιση σημαντικών επενδύσεων προς όφελος του συνόλου των νόμιμων κατοίκων της χώρας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κύπρου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης