Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας

tags :
ΣΥΡΙΖΑ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας
Στις 18:30 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας διοργανώνει σήμερα στις 18:30 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με τα κινήματα σε όλον τον κόσμο που διεκδικούν τη σύναψη εκεχειρίας, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, δηλαδή στα σύνορα του 1967'» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται πως οι ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς ζήτησαν χθες να μπει τέλος στον αποκλεισμό της Γάζας.
«Η Γάζα βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε κρίση, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν αλληλέγγυα με τους Παλαιστίνιους εν μέσω του φρικτού αυτού μακελειού. Η κοινή πρόταση ψηφίσματος είναι μια άθλια προσπάθεια να ουδετεροποιηθεί η σφοδρή επίθεση, να αποφευχθεί η κριτική στο Ισραήλ και ουσιαστικά παραβλέπει τα αίτια της διαμάχης» ανέφερε η Ιρλανδή ευρωβουλευτής, Μαρτίνα Άντερσον σε παρέμβαση της στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εν όψει και της ψηφοφορίας για την κοινή πρόταση ψηφίσματος.
Από την πλευρά του ο Κύπριος ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «160.000 άνθρωποι έχουν για μια ακόμη φορά εκτοπιστεί, 395.000 δεν έχουν ούτε τη βασική παροχή νερού, τρία νοσοκομεία έχουν υποστεί επίθεση, 1.000 σπίτια καταστράφηκαν», ενώ η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα αφού διερωτήθηκε «ποιο είναι το αποτέλεσμα των εκατοντάδων διεθνών ψηφισμάτων που έχει υπογράψει η Ε.Ε από το 1967 μέχρι σήμερα;», τόνισε ότι «το αποτέλεσμα είναι 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι να ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων, σε άθλιες συνθήκες, και να μη μπορούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους».
«Οι συνθήκες διαβίωσής τους θυμίζουν Απαρτχάιντ. Ας μη το παραβλέψουμε. Το Ισραήλ προχωρά σε κατοχή και δεν τιμωρείται με κανέναν τρόπο. Χρειάζεται να καταδικάσουμε την κατοχή, να καταδικάσουμε την κράτηση πολιτικών κρατουμένων. Το Ισραήλ θα πρέπει να σεβαστεί τις διεθνείς συμβάσεις» ανέφερε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης