Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαλάζιες έριδες για το γάλα - Επίθεση Χαρακόπουλου κατά Χατζηδάκη – Πρόκειται για κυβερνητικό φιάσκο

Γαλάζιες έριδες για το γάλα - Επίθεση Χαρακόπουλου κατά Χατζηδάκη – Πρόκειται για κυβερνητικό φιάσκο
Διαξιφισμοί για τη μη πτώση της τιμής του γάλακτος
Πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση είχε σηκώσει ψηλά το θέμα του γάλακτος και της ανάγκης επιμήκυνσης του χρόνου «ζωής» του για να μειωθεί η τιμή του, διαδικασία που είχε προκαλέσει έντονους τριγμούς στην κυβέρνηση.
Αν και το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «πέρασε» από τη Βουλή, οι καταναλωτές ακόμα να δουν τη δέσμευση περί μείωσης της τιμής του.
Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο λόγω της νέας έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου και του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκη για το τι φταίει που η τιμή στο γάλα παραμένει στα ύψη, διαψεύδοντας πλήρως τις κυβερνητικές δεμσεύσεις.
Ο κ. Χαρακόπουλος σηκώνοντας το γάντι που έριξε χθες ο κ. Χατζηδάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος απαντά με δικό του άρθρο στην ίδια εφημερίδα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την τιμή του γάλακτος που δεν έχει πέσει, στον κ. Χατζηδάκη.
Συγκεκριμένα, ο κ.Χαρακόπουλος τονίζει ότι το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης εξαρχής υποστήριξε ότι η επιμήκυνση ζωής που εισηγείτο το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν ήταν η «θεραπεία» που θα μείωνε την τιμή στο ράφι.
«Η διάταξη που ψηφίστηκε πράγματι επιμήκυνε τη διάρκεια της ζωής του γάλακτος, έστω και λιγότερο από όσο επιθυμούσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι τιμές δεν μειώθηκαν ούτε λεπτό» αναφέρει ο κ.Χαρακόπουλους, τονίζοντας ότι «όταν η μεταρρύθμιση εξελίχθηκε σε «φιάσκο» ακούστηκε η δικαιολογία ότι για να πετύχει η θεραπεία απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη επιμήκυνση. Δηλαδή η δόση δεν άρκεσε και για να δούμε αποτέλεσμα χρειαζόμαστε τη μέγιστη δοσολογία»..
«Στην περιβόητη μεταρρύθμιση που έγινε νόμος του κράτους, εκτός της επιμήκυνσης παρουσιάστηκε και μια άλλη "καινοτομία" που εμφανίστηκε ως μέτρο υπέρ των μικρών παραγωγών, το λεγόμενο "γάλα ημέρας". Φεύγοντας από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης απάντησα σε σχετική ερώτηση: Αν δουν γάλα ημέρας, να μου φέρουν και εμένα να το πιώ» υποστηρίζει ο κ.Χαρακόπουλος, εκφράζοντας την ελπίδα πως «η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα προσεγγίσει το ζήτημα χωρίς άγονους δογματισμούς, λαμβάνοντας υπόψη κάθε εποικοδομητική πρόταση. Εν πάσει περιπτώσει, ελπίζω για την κυβέρνηση, το πάθημα με το φιάσκο του γάλακτος να έγινε μάθημα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης