Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηχηρή παρέμβαση ΠΑΣΟΚ: Καμία συζήτηση με την τρόικα για νέες περικοπές στις συντάξεις - Το θέμα αλλαγών στα εργασιακά έχει κλείσει

Ηχηρή παρέμβαση ΠΑΣΟΚ: Καμία συζήτηση με την τρόικα για νέες περικοπές στις συντάξεις - Το θέμα αλλαγών στα εργασιακά έχει κλείσει
Iσχύει το «όχι» στις ομαδικές απολύσεις και το «ναι» στην επαναφορά της συλλογικής αυτονομίας
Κατηγορηματικά διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος, πως η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό και κυρίως σε ό,τι αφορά τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Με αφορμή πληροφορίες για επικείμενες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, το  ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν σχετικές συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.
Το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει, μάλιστα, πως το θέμα των παρεμβάσεων στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αλλαγών στα εργασιακά έχει κλείσει.
Όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώσεις συντάξεων.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως για το ΠΑΣΟΚ τα θέματα των αλλαγών στο ασφαλιστικό και των παρεμβάσεων στα εργασιακά έχουν κλείσει με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί μέχρι τώρα και ήδη εφαρμόζονται.
Επισημαίνει εξάλλου ότι ισχύουν οι προτάσεις που έχει καταθέσει δημοσίως για την γενναία αύξηση των δόσεων, προκειμένου να ρυθμιστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και για τις φορολογικές οφειλές.
Όσο για τις δεσμεύσεις στα εργασιακά, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως ισχύει το «όχι» στις ομαδικές απολύσεις και το «ναι» στην επαναφορά της συλλογικής αυτονομίας και των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ζητά και φοροελαφρύνσεις, για παράδειγμα στο θέμα των αντικειμενικών αξιών και το πετρέλαιο θέρμανσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης