Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη δημοσιότητα το σκεπτικό της προφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη – «Ετοιμάζει» προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο

Στη δημοσιότητα το σκεπτικό της προφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη – «Ετοιμάζει» προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο
Τι καταλογίζουν στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής οι δικαστικές αρχές
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το σκεπτικό των δικαστικών αρχών για την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων.
Σε ένα 25σέλιδο υπόμνημα, οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί - ανακρίτριες και εισαγγελέας – απαριθμούν τη «σχέση» στοργής μεταξύ των Χρυσαυγιτών με τα όπλα και τη βία, θεωρώντας τον Ηλία Κασιδιάρη εκ των κεντρικότερων μοχλό αυτή της πρακτικής.
«Ανήκει στην στενή ηγετική ομάδα δίπλα στον αρχηγό από το 2011 ως υπεύθυνος κομματικής ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, αξίωμα που του απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει πλαίσιο δράσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγή περιγράφεται ως βίαιος χαρακτήρας. «Ο κατηγορούμενος, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του κατείχαν τα όπλα αυτά με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εξασκούνται στη χρήση πυροβόλων όπλων, όχι μεμονωμένα και ατομικά, αλλά στα πλαίσια της ένταξής τους στην οργάνωση, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή εκπαιδευμένοι προς επίδειξη δύναμης και ισχύος, ενώ πολλοί εξ'αυτών έχουν ήδη καταληφθεί να κατέχουν παράνομα κάθε είδους όπλα» αναφέρεται εν συνεχεία.

Στο δικαστικό συμβούλιο ο Ηλ. Κασιδιάρης
Προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να ασκήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταθέτοντας αίτημα αποφυλάκισής του.
Η προσφυγή βάσει του ισχύοντος νόμου, πρέπει να κατατεθεί εντός των επόμενων πέντε ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης