Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σ. Βούλτεψη (κυβ. εκπρόσωπος) – Στην κυβέρνηση ο τελικός λόγος για τη ΔΕΗ – Προσπάθεια Τσίπρα να βγάλει το καλοκαίρι εις βάρος της χώρας

Σ. Βούλτεψη (κυβ. εκπρόσωπος) – Στην κυβέρνηση ο τελικός λόγος για τη ΔΕΗ – Προσπάθεια Τσίπρα να βγάλει το καλοκαίρι εις βάρος της χώρας
Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για το δημοψήφισμα στηρίζεται στις ψήφους της Χρ. Αυγής
Δεν προτίθεται η κυβέρνηση να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», επανέλαβε εκ νέου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.
Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κ. Βούλτεψη σημειώνει ότι τον τελικό λόγο σχετικά με το θέμα τον έχει η κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στηρίζεται στις ψήφους της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «τεχνικά κατασκευασμένο» θέμα την πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ, αποδίδοντάς τηςστην «έντονη αμφισβήτηση» που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο κατηγόρησε ότι «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του σε βάρος της χώρας».
Όσον αφορά τις επαφές κυβερνητικών στελεχών με την τρόικα, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι ορισμένα σημεία της διαπραγμάτευσης είναι δύσκολα και πρόσθεσε ότι κυβέρνηση βρίσκεται σε «διαρκή διαπραγμάτευση».
Ακόμη επισήμανε ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά, με επιτυχίες σε μέτωπα όπως το μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση.
Ερωτηθείσα η κ. Βούλτεψη σχετικά με παραίτησή της που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στις δηλώσεις της περί «ένοπλων συνιστωσών», η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «αν ζητάει ο αντίπαλος την παραίτησή σου είναι καλό για σένα» και επέμεινε στη δήλωσή της, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσει την τοποθέτηση του βουλευτή του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για τον Σάββα Ξηρό.
Όπως επισήμανε η κ. Βούλτεψη, ο Β. Διαμαντόπουλος έδωσε κοινοβουλευτική και ηθική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί ο δρόμος προς την εξουσία να περνά και από την ένοπλη δράση.
Όσον αφορά το συνδικαλιστικό νόμο και τις αλλαγές που ζητά η τρόικα, η κ. Βούλτεψη σημείωσε πως στην Ελλάδα «έχουμε παρεξηγήσει» το ρόλο του συνδικαλισμού, έχοντας την εντύπωση πως έχει «γνώμη επί παντός επιστητού» και πρόσθεσε ότι αυτά τα ζητήματα τίθενται στο τραπέζι γιατί οι συνδικαλιστές υπερέβαιναν τον ρόλο τους.
«Αν φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα δεν θα γίνονταν αυτά», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης