Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρ. Μαχαίρας (ΔΗΜΑΡ) – Αποκλειστικά και μόνο για τη «μικρή» ΔΕΗ το δημοψήφισμα

Χρ. Μαχαίρας (ΔΗΜΑΡ) – Αποκλειστικά και μόνο για τη «μικρή» ΔΕΗ το δημοψήφισμα
Υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, αλλά και των αποκρατικοποιήσεων που προωθούνται με αναπτυξιακό σχεδιασμό η ΔΗΜΑΡ
Τη θέση ότι η Δημοκρατική Αριστερά προβάλλει την ανάγκη διενέργειας δημοψηφίσματος αποκλειστικά και μόνο για τη «μικρή ΔΕΗ», επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χρήστος Μαχαίρας.
Σε δηλώσεις του στον σταθμό Real FM υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, όπως και των αποκρατικοποιήσεων που προωθούνται με αναπτυξιακό σχεδιασμό και προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον, προσθέτοντας ότι πρόκειται για προϋποθέσεις που δεν ισχύουν στην περίπτωση της «μικρής» ΔΕΗ.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ταχθεί από την αρχή «κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που θα καταψηφίσει αύριο άλλωστε, όπως τάχθηκε και υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος αποκλειστικά και μόνο γι' αυτό το θέμα» και πρόσθεσε ότι «η πρόταση που καταθέτουμε στη Βουλή είναι απολύτως συνεπής τόσο με τις θέσεις μας όσο και με την αρχική μας στάση».
Ερωτηθείς τι θα συμβεί με τους βουλευτές του κόμματος που δεν θα προσυπογράψουν την πρόταση δημοψηφίσματος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα συνιστούσα λίγη υπομονή μέχρι να δούμε τι ακριβώς θα πράξουν οι σύντροφοι – βουλευτές στους οποίους αναφέρεστε. Μην προεξοφλείτε…»
Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ο χώρος μας δεν σέβεται απλά τη διαφορετική άποψη. Τη θεωρεί συστατικό στοιχείο της εσωκομματικής δημοκρατίας. Για να υπάρχει όμως εσωκομματική δημοκρατία πρέπει να υπάρχει κόμμα, δηλαδή συλλογικότητα. Και αυτή τη συλλογικότητα είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης