Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) – Η κυβέρνηση δίνει δώρο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα την Κυριακή – αργία

Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) – Η κυβέρνηση δίνει δώρο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα την Κυριακή – αργία
Να καταργηθεί η δυνατότητα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να συνεχίσει να κυβερνά
Την άποψη ότι η κυβέρνηση δίνει δώρο την Κυριακή – αργία στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης αναφερόμενος στην υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε ορισμένες περιοχές.
Ο Δ. Στρατούλης υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την επέκταση του μέτρου και την κατάργηση της Κυριακής – αργίας σε όλη την χώρα, εξέλιξη που όπως υποστηρίζει, θα ωφελήσει μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες.
Όπως λέει η απόφαση αυτή ζημιώνει τους εμποροϋπαλλήλους και διαλύει όχι μόνο τις εργασιακές σχέσεις αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία.
 «Αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας και του σφαγιασμού των μισθών και των συντάξεών τους, που επέφερε και συνεχίζει να τους επιφέρει η εφαρμογή των συνεχιζόμενων μνημονίων της καταστροφής», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτά που πρέπει να καταργηθούν είναι όχι οι προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας αλλά τα καταστροφικά μνημόνια και η δυνατότητα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου να συνεχίσουν να κυβερνούν και να σπέρνουν παντού την καταστροφή» τονίζει ο κ.Στρατούλης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης