Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το καυτό μέτωπο των αλλαγών στις απεργίες προωθεί η κυβέρνηση – Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ

Το καυτό μέτωπο των αλλαγών στις απεργίες προωθεί η κυβέρνηση – Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ
Θα τεθεί επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Ένα ακόμα καυτό μέτωπο φέρεται αποφασισμένη να ανοίξει η κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται διατεθειμένη να προωθήσει αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και 32 χρόνια για τις απεργίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το προωθούμενο σχέδιο της κυβέρνησης θα ζητηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικα εντός των ημερών ενώ στόχος είναι να τροποποιηθεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο έως το τέλος του έτους.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, οι αλλαγές που επέρχονται αφορούν τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς για να θεωρείται νόμιμη η προκήρυξη απεργίας θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50% συν 1 των μελών του συνδικάτου.
Παράλληλα προβλέπεται η επαναφορά της ανταπεργίας, δηλαδή ο εργοδότης να κλείνει την επιχείρηση σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων, η επανεξέταση του τρόπου και των πηγών χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και η αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών.
Ήδη πάντως καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις με το ΠΑΣΟΚ να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτές τις αλλαγές.
Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ.Καρύδης υποστήριξε ότι το θέμα είχε τεθεί και παλιότερα και το κόμμα του το είχε απορρίψει.
«Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καρύδης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης