Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Τον Οκτώβριο το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης - Χωρίς ηγεμονισμούς η εκλογή των συνέδρων

Ευ. Βενιζέλος: Τον Οκτώβριο το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης - Χωρίς ηγεμονισμούς η εκλογή των συνέδρων
Προτεραιότητα μέχρι και το Συνέδριο «να υπάρχει προοδευτικό πρόσημο στην κυβέρνηση»
Τη θέση για τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της Παράταξης, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ των ευρωεκλογών και το οποίο θα επιδιωχθεί να γίνει μέσα στον Οκτώβριο, υιοθέτησε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Η εκλογή των συνέδρων θα γίνει από τη βάση, και όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η συμμετοχή θα γίνει εγγυημένα και χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς.
Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα εκπροσωπούνται πρόσωπα και χώροι που το επιθυμούν.
Πάντως, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι αυτό που προέχει από τώρα και μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο είναι «να υπάρχει προοδευτικό πρόσημο στην κυβέρνηση».
Ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και στον εαυτό του, για τη στάση του ΠΑΣΟΚ το 2009, όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που είχε ως αποτέλεσμα τις πρόωρες εθνικές εκλογές απέδωσε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο.
«Οι πρόωρες εθνικές εκλογές του 2009 στάθηκαν η αιτία να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ το δυσανάλογο βάρος της κρίσης» παραδέχθηκε. Όπως είπε, όλοι τότε αγωνίστηκαν γι' αυτό, χωρίς να εξαιρεί τον εαυτό του.
«Πρέπει να έχουμε το θάρρος και την ειλικρίνεια να αξιολογήσουμε και τις δικές μας συμπεριφορές στο ζήτημα αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι γνωστοί παλαιοσυνδικαλιστές καθοδηγούν την αντιπολίτευση, που επαγγέλλεται το "νέο" και πως η πρότασή της Κουμουνδούρου για δημοψήφισμα ασκεί πίεση στα άλλα κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης