Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα ο ακρωτηριασμός της ΔΕΗ – Παραδίδεται σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα ο ακρωτηριασμός της ΔΕΗ – Παραδίδεται σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα
Εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε χουντική μέθοδο την επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος
Πολιτικό και οικονομικό έγκλήμα χαρακτηρίζει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 έκανε λόγο για ακρωτηριασμό της Επιχείρησης, αλλά και για παράδοσή της σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.
Παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε «χουντική μέθοδο» την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τη ΔΕΗ και το δημοψήφισμα, επισήμανε ότι «η δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και αμέσως ακολούθως η ιδιωτικοποίησή της δεν γίνεται για το τίμημα» και πρόσθεσε ότι «το τίμημα είναι μια σοβαρή πλευρά, απ’ ό,τι φαίνεται και αν ισχύουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Φώσκολος έστω και κατά προσέγγιση, αποτελεί μια "σκαναδαλάρα"».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, πολύ σύντομα η μεγάλη ΔΕΗ θα γίνει μικρή, μικρότερη της μικρής» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα «σχέδιο το οποίο στοχεύει, με βάση μια δογματική εμμονή που λέει ιδιωτικοποίηση των πάντων, στο να παραδοθεί σε συγκεκριμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, στο όνομα δήθεν μιας απελευθέρωσης η οποία όμως έχει εγγυηθεί προηγουμένως τις τιμές, τα κέρδη, δεν μεταφράζεται σε νέες επενδύσεις, αλλά στην πώληση κάποιων περιουσιακών στοιχείων, απ’ ό,τι φαίνεται σε χαμηλές τιμές, σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους «έξυπνους» επιχειρηματίες οι οποίοι θα κερδίσουν, οι οποίοι προικοδοτούνται με πελάτες έστω και στο  ξεκίνημα».
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα σημείωσε ότι «απέναντι σε αυτό το εθνικό, πολιτικό, οικονομικό έγκλημα, εμείς πήραμε την πρωτοβουλία και ζητήσαμε να φτιαχτεί ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο», το οποίο όπως είπε «φτιάχτηκε από τοπικές δυνάμεις, βουλευτές από όλο το φάσμα των κομμάτων, η εκκλησία, άνθρωποι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό το σχέδιο είναι καταστροφικό».
Μάλιστα, εκτίμησε ότι επιτυγχάνεται η συγκέντρωση των υπογραφών από 120 βουλευτές, οι οποίοι θα ζητήσουν να έρθει για συζήτηση το αίτημα να γίνει δημοψήφισμα.
Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί η ελληνική κυβέρνηση αρνείται στην ίδια ελληνική κοινωνία να εκφραστεί επ’ αυτού, μέσω ενός δημοψηφίσματος και αντιθέτως «απαντάει με αυταρχισμό, με επιτάξεις, με επιστρατεύσεις», προσθέτοντας μάλιστα ότι «αυτά όλα το 2011 ο κ. Σαμαράς, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έλεγε ότι αποτελούν χουντικές μεθόδους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης