Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίθετη στο ν/σ για τον αιγιαλό η Δράση – Κάνει λόγο για πατέντα καταστρατήγησης του κράτους δικαίου

Αντίθετη στο ν/σ για τον αιγιαλό η Δράση – Κάνει λόγο για πατέντα καταστρατήγησης του κράτους δικαίου
Η προτεινόμενη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου καταπατά ουσιαστικά ατομικά δικαιώματα πρόσβασης σε κοινά αγαθά, τονίζει
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό υπό την υφιστάμενη μορφή του τονίζει η Δράση, εν όψει της εισαγωγής του στα θερινά τμήματα της Βουλής, κάνοντας λόγο για «πατέντα καταστρατήγισης του κράτους δικαίου και της ισονομίας».
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η προτεινόμενη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου καταπατά ουσιαστικά ατομικά δικαιώματα πρόσβασης σε κοινά αγαθά, πολύ σημαντικά για τον ελληνικό τρόπο ζωής».
Προστίθεται ότι η Δράση είναι «υπέρ της ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ιδιωτών στις παραλίες», υπό την προϋπόθεση όμως ότι διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση για όσους δεν επιθυμούν να αγοράσουν οποιεσδήποτε υπηρεσίες.
«Πιστεύουμε επίσης, ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη», κάτι που «σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνεται χωρίς περιβαλλοντικά, αισθητικά και πολιτισμικά κριτήρια. Το σημείο επαφής του νερού με τη στεριά είναι ένα σύνθετο, εύθραυστο και παραγωγικό οικοσύστημα, το οποίο επιβάλλεται να διαχειριζόμαστε με επίγνωση των συνεπειών κάθε είδους παρέμβασης. Ασφαλώς όχι οριζόντια, ως απλό χώρο χωρίς άλλες ιδιότητες«, αναφέρεται.
«Είμαστε απολύτως αντίθετοι σε κάθε πρόβλεψη νομιμοποίησης αυθαιρέτων (στον αιγιαλό ή αλλού), άλλη μία πατέντα καταστρατήγησης του κράτους δικαίου και της ισονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης