Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Προτεραιότητα της Αριστεράς είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και η στροφή στην ανάπτυξη

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Προτεραιότητα της Αριστεράς είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και η στροφή στην ανάπτυξη
Κάναμε βήματα μπροστά ώστε η Αριστερά και η ατζέντα της να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στο νέο αντιπροσωπευτικό ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό σώμα
«Η ιστορική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και η συνολική άνοδος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα» είναι το μήνυμα του ευρωβουελυτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, για τη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα με άρθρο του στο thehellenicmail.g ο κ.Παπαδημούλης αναφέρει ότι «η Δημοκρατία στα όργανα της ΕΕ έχει δρόμο μπροστά της, αλλά το Ευρωκοινοβούλιο, που νομιμοποιείται από την άμεση εκλογή των μελών του από τους πολίτες, έχει κερδίσει πόντους στην ισορροπία των ευρωπαϊκών θεσμών»
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο κοινοβούλιο είναι ένα βήμα μπροστά αφού επέβαλε την επιλογή του νέου πρόεδρου της Κομισιόν μεταξύ των προταθέντων από τις εκπροσωπούμενες πολιτικές δυνάμεις,αποφεύγοντας την δράση του παρασκηνίου. «Στο εξής η Ευρωβουλή θα έχει αυξημένες εξουσίες (νομοθετικές, σε θέματα προϋπολογισμού, ελέγχου κ.ά.), αλλά και αυξημένο κύρος. Δεν θα μπορεί να παρακαμφθεί όταν θα συζητηθούν τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν, όπως το χρέος, η ανάπτυξη και οι ευρωπαϊκές συνθήκες» συμπληρώνει.
«Πρώτο μέλημά μας ως Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η μείωση της ανεργίας των νέων. Να δώσουμε προοπτική στη «χαμένη γενιά». Δεύτερον, απαιτείται στροφή στην ανάπτυξη, εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας που απειλούν όχι μόνο ένα μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού, ιδίως στο Νότο, αλλά το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, με κατάρρευση. Τρίτον, αντιμετώπιση, με ευρωπαϊκούς όρους, του προβλήματος του χρέους. Είναι παράδοξο, η μόνη χώρα που έχει πετύχει μεγάλη διαγραφή χρέους, η Γερμανία, να αρνείται στους άλλους κάτι που απλόχερα της έδωσαν οι νικητές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
«Ως Αντιπρόεδρος θα προωθήσω τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πρώτη γραμμή της Ατζέντας του Κοινοβουλίου. Ταυτόχρονα, θα αγωνιστώ για την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον τερματισμό της παρασκηνιακής δραστηριότητας όσων αποφασίζουν για εμάς, πριν από εμάς. Η διαφάνεια και η δημοκρατική νομιμοποίηση είναι θέματα πρώτης γραμμής, άμεσα συνδεδεμένα με το ζητούμενο της κοινωνικής στροφής στην ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά και τις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής Αριστεράς» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Θεωρώ ότι κάναμε βήματα μπροστά ώστε η Αριστερά και η ατζέντα της να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στο νέο αντιπροσωπευτικό ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό σώμα. Για να πιάσει τόπο αυτή η επιτυχία, πρέπει να επιταχύνουμε, με μεγαλύτερη ομοιογένεια και συλλογικότητα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση για διάλογο με άλλες πολιτικές δυνάμεις, κάτι που άλλωστε είναι μέρος της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Με ταχύτερο και συνεκτικότερο βηματισμό, θα είμαστε πιο έτοιμοι για τα αυριανά άλματα εξουσίας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης