Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντογιάννης (ΝΔ) – Σε κάθε νόμο που θα έχει αντίρρηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε δημοψήφισμα;

tags :
Κοντογιάννης (ΝΔ) – Σε κάθε νόμο που θα έχει αντίρρηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε δημοψήφισμα;
Το ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ΔΕΗ, αλλά η προεδρική εκλογή
Την άποψη ότι το ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ΔΕΗ αλλά η δημιουργία μιας συμμαχίας με στόχο το μπλοκάρισμα της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κοντογιάννης.
«Νόμο πάμε να περάσουμε. Σε κάθε νόμο που θα έχει αντίρρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε δημοψήφισμα;. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ΔΕΗ αλλά η δημιουργία μίας συμμαχίας με στόχο το μπλοκάρισμα της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή» ανέφερε σε δηλώσεις του στο RealFmο κ. Κοντογιάννης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα χρήματα από τη "μικρή" ΔΕΗ θα πάνε στη ΔΕΗ για να τα επανεπενδύσει, για να εκσυγχρονίσει τα δικά της εργοστάσια και να μπορέσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και φθηνότερο ρεύμα».
«Δεν θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν θα πάνε στο χρέος» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «με τα δεδομένα που υπάρχουν, από τη στιγμή που η πολιτεία προχωρήσει χωρίς μεμψιμοιρίες και ημίμετρα, θα ανοίξει η αγορά και θα αλλάξουν τα δεδομένα»
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επίταξης των εργαζομένων ο κ.Κοντογιάννης είπε ότι «οι απεργίες είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα του καθενός. Αν η απεργία κριθεί νόμιμη από το δικαστήριο, σαφέστατα μπορούν να τη συνεχίσουν. Αν κριθεί παράνομη και καταχρηστική, τότε η δικαιοσύνη τους λέει να γυρίσουν στις δουλειές τους. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, τότε η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να κάνει χρήση του συνταγματικού δικαιώματος που έχει για να προστατεύσει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου, μέσω της επίταξης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης