Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Βορίδης (υπ. Υγείας) – Θα μειωθούν περαιτέρω οι τιμές των φαρμάκων

Μ. Βορίδης (υπ. Υγείας) – Θα μειωθούν περαιτέρω οι τιμές των φαρμάκων
Ήταν υποχρέωση της χώρας η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, ανέφερε
Ήταν υποχρέωση της χώρας, που είχε τεθεί και αναληφθεί όταν έγινε η πρώτη συμφωνία με τους δανειστές, επισήμανε σχετικά με τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι «τότε, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών ήταν 23%, το οποίο παρέμενε σταθερό μέχρι σήμερα και είχε αναληφθεί η υποχρέωση να μειωθεί στο 15%» εξήγησε.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, «θα μειωθεί και η τιμή των φαρμάκων, επομένως έχει και ένα συγκεκριμένο όφελος ο καταναλωτής και βεβαίως θα μειωθεί και το κόστος που υπάρχει στο Δημόσιο, υπό την έννοια της αποζημιώσεως των φαρμάκων».
Το 23% έπρεπε να γίνει 15%, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «στην πραγματικότητα εκείνο που έγινε είναι ότι το 21% έγινε 19%. Ο στόχος εκπληρώνεται διότι δίνουμε πρόσβαση στα λεγόμενα ΦΥΚ, τα λεγόμενα φάρμακα υψηλού κόστους, ακριβά φάρμακα, τα οποία μέχρι τώρα δεν βγαίνανε στα φαρμακεία. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα, πλέον, στους φαρμακοποιούς να πουλούν αυτά τα φάρμακα με διπλό κέρδος».
Όπως εξήγησε, θα έχουν κέρδος οι φαρμακοποιοί «διότι αυξάνει τον κύκλο εργασιών με ένα πολύ σημαντικό ποσό, αλλά και το πιο σημαντικό, που είναι το κέρδος για τους χρήστες των φαρμάκων αυτών, που ενώ τώρα έπρεπε να τα παίρνουν σε συγκεκριμένα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ξαφνικά έχουν πρόσβαση σε μία ευρύτερη αγορά φαρμακείων και επομένως διευκολύνονται στην πρόσβασή τους και στην απόκτηση αυτών των φαρμάκων».
Τα φάρμακα αυτά, σημείωσε, μειώνουν πολύ σημαντικά το ποσοστό κέρδους, γιατί έχουν μικρό ποσοστό κέρδους επειδή είναι ακριβά και συμπλήρωσε ότι «επηρεάζουν το συνολικό ποσοστό κέρδους κατεβάζοντάς το στο 15,6% και έτσι εκπληρώνεται ο στόχος και η δέσμευση που είχαμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης