Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης) – Υπέρ της επίταξης των απεργών – Δεν ανήκει στους συνδικαλιστές η ΔΕΗ

Κυρ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης) – Υπέρ της επίταξης των απεργών – Δεν ανήκει στους συνδικαλιστές η ΔΕΗ
Έχουν τελειώσει πλέον οι εποχές που οι συνδικαλιστές επέβαλλαν τις θέσεις τους, τόνισε ο υπουργός
Άμεση πρέπει να είναι η αντίδραση της κυβέρνησης, εφόσον υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας με νόημα ότι η ΔΕΗ δεν ανήκει στους συνδικαλιστές.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν ανήκει η ΔΕΗ στους συνδικαλιστές και δεν είναι δυνατό σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα να κόβεται το ρεύμα. Κατά συνέπεια πιστεύω ότι η κυβέρνηση, αν υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως ενδεχομένως διαβάσω ότι θα συμβεί σήμερα, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσει».
Ερωτηθείς εάν θα έπρεπε να επιταχθούν οι απεργοί, εφόσον όμως περάσουν δυο εβδομάδες απεργίας δίχως συμφωνία, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της άμεσης επιστράτευσης από την στιγμή που το διακύβευμα για το κοινωνικό σύνολο είναι μεγάλο.
«Θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά; Δεν γνωρίζουμε τι έρχεται; Δεν νομίζω ότι όλες οι απεργίες έχουν την ίδια επίπτωση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σας θυμίζω ότι και πέρυσι υπήρχε επιστράτευση των καθηγητών για να αποφευχθεί μια απεργία και μια ανωμαλία εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων», ανέφερε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι οι εποχές που οι συνδικαλιστές εισέβαλλαν στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΗ, επιβάλλοντας τις θέσεις τους, έχουν πλέον τελειώσει.
Όπως ανέφερε, «οι συνδικαλιστές κυβερνούσαν τη χώρα και τη συγκεκριμένη επιχείρηση για πολλά χρόνια. Θυμίζω τις εικόνες των αρχισυνδικαλιστών της ΔΕΗ να εισβάλλουν στο δ.σ., να προπηλακίζουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και επί της ουσίας να αποφασίζουν για λογαριασμό τους το τι έπρεπε να γίνει στην εταιρεία. Αυτές οι εποχές τελείωσαν. Αυτό το λέμε ρητά και κατηγορηματικά. Η ευθύνη της διοίκησης ήταν ακριβώς ότι ανεχόταν τέτοιες πρακτικές. Και της πολιτικής ηγεσίας που επέβλεπε εκείνη την εποχή».
Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση «με μπροστάρηδες τους αρμόδιους υπουργούς, θα πρέπει να καταβάλλει εντονότερη προσπάθεια να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί προχωράμε σε αυτή την κίνηση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης