Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι αγαθό ή ακόμα ένα εμπόρευμα;
Την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ επανέλαβε σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης.
«Να κάνουμε έναν απολογισμό, μίας πολιτικής η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία 12 χρόνια. Την πολιτική της απελευθέρωσης της ΔΕΗ. Είχαμε αυξήσεις στα νοικοκυριά και στην βιομηχανία. Υπάρχει εμπειρία από άλλες χώρες που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι το ρεύμα ένα αγαθό ή είναι ένα ακόμη εμπόρευμα; Αν τα απαντήσουμε όλα αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, σημαίνει εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Κάποια δημόσια αγαθά πρέπει να είναι κάτω από έναν δημόσιο έλεγχο», υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης μιλώντας στο Real Fm.
Όπως είπε, το Δημόσιο έχασε από την μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
«Η ιδεολογία έχει αξία όταν πατάει σε πραγματικές αναγκαιότητες. Υπάρχει ανάγκη να ασκήσουμε και κοινωνική πολιτική μέσω της ΔΕΗ; Εγώ λέω ναι» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ ακρωτηριάζει την επιχείρηση.
«Η ΔΕΗ Πρέπει να μείνει ενιαία με όλες τις δυνατότητες που έχει, με όλα τα εργαλεία και τα μέσα», τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης