Πολιτική

Σαμαράς: «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διώκονται για εγκλήματα και όχι για τα πιστεύω τους - Κακόγουστο αστείο τα περί ξεπουλήματος της μικρή ΔΕΗ»

Σαμαράς: «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διώκονται για εγκλήματα και όχι για τα πιστεύω τους - Κακόγουστο αστείο τα περί ξεπουλήματος της μικρή ΔΕΗ»
Απολογισμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ
(upd2)"Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη Δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα πιστεύω τους", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη δευτερολογία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κληθείς να απαντήσει σε επικρίσεις ακροδεξιών βουλευτών για τις προφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς νόμο και τάξη, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και δεν θα ζητήσει «συγγνώμη» από εκείνους που αρνούνται τα πάντα.
Στο μεταξύ οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του κ. Σαμαρά. «Υπάρχουν όσοι λένε ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα. Αυτό είναι ένα κακόγουστο αστείο», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ανάλογες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει παντού και απέδωσαν, σημείωσε. Αντίθετα, πρόσθεσε στην Ελλάδα ελάχιστα έχουν γίνει σε αυτόν τον τομέα, τονίζοντας ότι το παλιό μοντέλο όπου «το κράτος έπαιζε τον επενδυτή και κατέστρεφε την οικονομία έχει πια πεθάνει».
Έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, που από τον καιρό που αποκρατικοποιήθηκε οι Έλληνες απέκτησαν εύκολη πρόσβαση στο τηλέφωνο και με χαμηλότερες τιμές, ενώ παλιά -και επειδή είμαι από το '77 βουλευτής σας το λέω μετά βεβαιότητας- χρειαζόταν να περιμένεις χρόνια για να βάλεις γραμμή τηλεφώνου».
Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους συνδικαλιστές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό να μας αφαιρεσουν το δικαιώμα για πρόοδο, δικαίωμα που περνά και μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις».
«Το φαινόμενο που συνδικαλιστές διοικούσαν κρατικές αποτυχημένες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συνεχιστεί» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

"Ζωντανό το ευρωπαϊκό εγχείρημα"
Την άποψη ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.
 «Το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό. Προχωράει άνισα, αλλά προχωράει» τόνισε ο κ.Σαμαράς, ο οποίος εκτίμησε ότι στην Ευρώπη υπάρχει μία αλματώδης πρόοδος, από τη μια γενιά στην άλλη, και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ επιταχύνεται.
Απαριθμώντας τα όσα πέτυχε η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, στο εξάμηνο που πέρασε, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έγιναν προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστούν οι θεσμικές ανεπάρκειες του ευρώ και ότι προετοιμάσθηκε καλύτερα η νομισματική ένωση.
Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον Martin Schulz για την επανεκλογή του στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να πάρει ο Jean Claude Juncker τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ενώ απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, τους ευχήθηκε να καταφέρουν να φέρουν την ΕΕ πιο κοντά στις καρδιές των Ευρωπαίων πολιτών.
Επιπλέον, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και η ιταλική προεδρία θα είναι επιτυχημένη και ότι το 2014 θα είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο έτος για τη Μεσόγειο.

(πρώτη ενημέρωση 2 Ιουλίου 11:05)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης