Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος - Βαθιά προσβλητική για εμένα και τη διαδρομή μου η συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος - Βαθιά προσβλητική για εμένα και τη διαδρομή μου η συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ
Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πολλές αντιφάσεις στην πολιτική γραμμή του
Κατηγορηματικός, αλλά και αιχμηρός όσον αφορά το θέμα της ηγεσίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης της συντονιστικής επιτροπής της Ελιάς- Δημοκρατικής Παράταξης
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «γελοία» τη συζήτηση περί ηγεσίας, ενώ, όπως είπε, «είναι προκλητική και ανιστόρητη η εξίσωση προσώπων με τελείως διαφορετική στάση, αίσθηση ευθύνης και τελείως διαφορετικό πολιτικό αποτέλεσμα».
Μιλώντας σε προσωπικό τόνο τόνισε ότι αυτή η συζήτηση είναι βαθιά προσβλητική για τον ίδιο, για τη διαδρομή του, τις δύσκολες επιλογές που, όπως είπε, έχει κάνει και το κόστος που έχει αναλάβει.
Ο κ. Βενιζέλος είπε πως κορυφαίο κόστος είναι η συστηματική διαστροφή της προγραμματικής εικόνας του ΠΑΣΟΚ με καταιγισμό επιθέσεων «λόγω του ρόλου που μας έλαχε μέσα στην ιστορική συγκυρία».
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στους επικριτές του παρέπεμψε στους στίχους: «Δεν ήμουν εκεί, βάραγαν τον αέρα», ενώ συμπλήρωσε πως αυτός αξιολογείται από όλους και από όλα, γιατί αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία, όμως και ο ίδιος αξιολογεί γιατί αυτό επιβάλει ο ρόλος που του έχουν αναθέσει οι πολίτες
Παράλληλα αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών χαρακτήρισε «οριακό πλέον» και ατελή τον διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πολλές αντιφάσεις στην πολιτική γραμμή του, οι οποίες είναι ορατές και θα διευρυνθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Στη συζήτηση που έγινε κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, διατυπώθηκε και η γενική παραδοχή ότι η Ελιά άντεξε και «κρατήθηκε» στις ευρωεκλογές, ενώ παρατηρήθηκε από τον κ. Βενιζέλο ότι στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ κατευθύνθηκαν προς το Ποτάμι και ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι εκατέρωθεν μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αντίστροφα.
Τέλος ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η συζήτηση για την Κεντροαριστερά πρέπει να οργανωθεί με τους άλλους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα και να γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα, ώστε να μην επαναληφθούν, όπως είπε, αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης