Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Γ. Παπανδρέου ξεδιπλώνει τις ανησυχίες του: Το βάρος έχει πέσει στις πλάτες των πιο αδύναμων - Το χάσμα της ανισότητας μεγαλώνει

Ο Γ. Παπανδρέου ξεδιπλώνει τις ανησυχίες του: Το βάρος έχει πέσει στις πλάτες των πιο αδύναμων - Το χάσμα της ανισότητας μεγαλώνει
Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, η μεσαία τάξη και οι φτωχοί ωθούνται προς τα κάτω...
«Το βάρος της προσαρμογής έχει πέσει στις πλάτες των πιο αδύναμων στις κοινωνίες μας», παραδέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Μεξικό με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
«Στην Ευρώπη, η ανεργία έχει φτάσει το 26,8% στην Ελλάδα, το 25,1% στην Ισπανία και το 14,6% στην Πορτογαλία. Και η ανεργία των νέων, έχει φτάσει στο 40-50% σε πολλές χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι, το ΑΕΠ και η ανάπτυξη, δεν αντανακλούν πλέον την πραγματική εικόνα των κοινωνιών μας. Και η αιτία είναι ότι, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να μεγαλώνει το χάσμα της ανισότητας», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε ότι «οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, η μεσαία τάξη και οι φτωχοί ωθούνται προς τα κάτω».
Το πιο ανησυχητικό «στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία μας» σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, είναι «ότι οι πιέσεις στις κοινωνίες μας δημιούργησαν μια υποχώρηση. Καθώς οι πολίτες αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς, βλέπουμε την άνοδο της πολιτικής του φόβου».
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε τη δημοκρατία στις απαιτήσεις των αγορών.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι πρέπει να θυσιάζουμε την ασφάλεια των πολιτών μας και την ευημερία τους στο όνομα του ανταγωνισμού.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα υπάρχει πρώτη, δεύτερη και τρίτη κατηγορία ανθρώπων στο όνομα των συνόρων.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε, ότι πρέπει να θυσιάσουμε το περιβάλλον μας, στο όνομα του εύκολου κέρδους.
Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, ότι πρέπει να δεχτούμε τις ανισότητες και τις αδικίες στο όνομα της ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης