Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η Eλλάδα δεν πάει σε εκλογές - Όταν γίνουν, δεν θα προκύψει αυτοδυναμία - Ο λαός θέλει συνεργασίες γιατί το πολιτικό σύστημα άλλαξε

Βενιζέλος: Η Eλλάδα δεν πάει σε εκλογές - Όταν γίνουν, δεν θα προκύψει αυτοδυναμία - Ο λαός θέλει συνεργασίες γιατί το πολιτικό σύστημα άλλαξε
Βιώσιμο το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα δεν οδηγείται σε εθνικές εκλογές εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.
"Η χώρα δεν πάει σε εκλογές, βγήκε όρθια και αλώβητη από τις εκλογές", διαβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν δεν προκύψει αυτοδυναμία κατά τις επόμενες εθνικές εκλογές.
"Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του εθνικού συνταγματικού τόξου, είναι να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρωθεί η έξοδος από την κρίση, να επιβεβαιωθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μετά το "κούρεμα" του 2012.
Κατά τον αντιπρόεδρο, εφόσον κανείς μετρήσει το χρέος σωστά, δηλαδή υπό όρους καθαρής παρούσης αξίας, το ελληνικό χρέος είναι μικρότερο και πιο βιώσιμο πολλών βασικών ευρωπαϊκών χωρών, αν και, πρόσθεσε "δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τους κανόνες της Eurostat, που εκείνη πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος και το χρέος κάθε κράτους- μέλους".
Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι "δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία. Ο λαός θέλει συνεργασίες. Άλλαξε το πολιτικό σύστημα, άλλαξε η κοινωνία, άλλαξε η συγκυρία... Περάσαμε στον συνεργατικό κοινοβουλευτισμό, άρα θα υπάρχουν συνεργασίες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης