Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης (υπ. Δ. Μεταρρύθμισης) – Ποιοτική μεταρρύθμιση η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Δεν αποκλείονται απολύσεις στο μέλλον

Κ. Μητσοτάκης (υπ. Δ. Μεταρρύθμισης) – Ποιοτική μεταρρύθμιση η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Δεν αποκλείονται απολύσεις στο μέλλον
Το 15% που θα λαμβάνει χαμηλή βαθμολογία δεν αποτελεί δεξαμενή διαθεσιμότητας και απολύσεων, τονίζει
Ποιοτική μεταρρύθμιση χαρακτηρίζει την αξιολόγηση στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον Real Fm σημείωσε ότι για να ξεχωρίσουν οι καλοί θα πρέπει να υπάξει αξιοκρατία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο μέλλον, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ψεύδη τα όσα υποστηρίζουν κάποιοι ότι από την αξιολόγηση θα υπάρξουν περαιτέρω απολύσεις, σημειώνοντας ότι «όλοι έπαιρναν άριστα. Αυτό ακύρωνε κάθε προσπάθεια αξιολόγησης. Εμείς εισάγαμε ως μεταβατικό στάδιο την έννοια της συγκριτικής αξιολόγησης. Άριστα θα παίρνει το 25% και θα υπάρχει και ένα 15% το οποίο θα παίρνει λιγότερο βαθμό. Όσοι έρχονται και λένε ότι ψάχνουμε περαιτέρω δεξαμενές για να απολύσουμε λένε ψέματα».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό το 15% δεν θα αποτελεί ούτε δεξαμενή διαθεσιμότητας, απολύσεων, ούτε και μείωσης μισθών
Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων απολύσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι.
«Δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απολύσεων ούτε για το 2015 ούτε για το 2016 ούτε για το 2017. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Ποσοτικός στόχος όμως δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης